Onur Air KKTC seferlerine başladı

Onur Air KKTC seferlerine başladı

Onur Air'in KKTC'ye tarifeli seferlere başlaması nedeniyle Girne Cratos Otel'de resepsiyon düzenlendi

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner, ''Ülkemizde turizmin kaliteli ve hızlı olmasını istiyorsak, turisti hızlı bir şekilde ülkemize taşımamız gerekir'' dedi.

Daha önce resepsiyona katılacakları belirtilen KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve KKTC Başbakanı İrsen Küçük'ün, sağlık ve özel nedenlerle geceye katılamadıkları bildirildi.

Resepsiyonda konuşan KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Saner, ülkede havacılık sektörünün önünü açmak için bazı kararlar aldıklarını söyledi.

Saner, ''KKTC'ye sefer yapan üç havayolunun yanına üç havayolu daha ekliyoruz. İşte bugün Türk havacılığında mihenk taşlarından biri olan Onur Havayollarına bir kez daha 'hoş geldiniz' diyorum. Ülkemizde turizmin kaliteli ve hızlı olmasını istiyorsak, turisti hızlı bir şekilde ülkemize taşımamız gerekir. Bunu yapamazsanız diğer yaptıklarınızın hiçbir önemi kalmaz. İşte Onur Havayollarının pistimize lastik koyması bizim için çok önemli bir dönüm noktasıdır'' diye konuştu.

Ersan Saner, Ercan Havaalanında şu anda 2,5 milyon olan giriş-çıkış sayısını 3 milyona çıkarmak istediklerini söyledi.

-KKHY'NİN KURULUŞU-

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Saner, Kuzey Kıbrıs Hava Yollarının (KKHY) kuruluşuna ilişkin soru üzerine, şöyle dedi:

''KTHY'nin uçuşlarının durmasından sonra yüzde 10 THY, yüzde 30 devlet ve yüzde 60 özel sektör bu ortaklığı kurdu. Bu arada ortaklık sözleşmemiz 18 Ocak'ta gerçekleştirilmiştir. 31 Mart'ta havada olacağımızı düşündük ama şu anda gerçekleştiremedik. Gönül arzu ederdi ki bugün iki uçuşu da kutlayalım. Geri adımımız yok. Yanımızda dünyanın altıncı büyük şirketi olan THY var. Dev bir şirket arkamızda bizi kolluyor. THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu Bey'in KKHY Başkanlığını yapacak olması da bizim ve THY'nin bu konudaki kararlılığını fazlasıyla ortaya koyuyor diye düşünüyorum. Bu zaman süreci içerisindeki gecikmeler de bir sıkıntı yaratabilir ama doğru adımları doğru zamanda atarsak çok önemi olmayacağını düşünüyorum. Çok kısa bir zamanda bunu gerçekleştireceğimize yürekten inanıyorum.''

KKTC Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif de bir ada ülkesi olarak bağlantının ancak deniz ve havadan yapılabildiğine işaret ederek, deniz yolunun hava koşullarına göre zaman zaman kapanabildiğini ancak havayolunun genelde açık olduğunu kaydetti. Kaşif, ''KKTC'ye Onur Air'in başlattığı ikinci atağı hayırlı olsun. Bu seferin başlaması ülkemizin kalkınması için büyük bir hadisedir'' dedi.

KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar da Onur Air'in başlattığı seferlerin KKTC'yi Türkiye'ye ve dünyaya bağladığını ifade ederek, ''Bu, KKTC'ye olan güvenin bir kez daha tescilidir'' dedi.

Tatar, Kıbrıslıların kendilerine güvenmelerini isteyerek, Kıbrıs'ın layık olduğu güzel günlere ulaşacağına inandığını söyledi.

Onur Air Genel Müdürü Şahabettin Bolukçu da KKTC'ye başlattıkları seferlerin şirketleri ve KKTC ekonomisi için önem taşıdığını kaydetti.

Bolukçu, turizm ve havacılığın birlikte gelişen sektörler olduğunu belirterek, başlatılan seferlerin KKTC turizminin gelişmesine katkı sağlayacağına inandığını ifade etti.

Etiketler :