Onur Öymen'den ilginç kıyaslama

Onur Öymen'den ilginç kıyaslama

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Partisinin Bursa İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında çok ilginç kıyaslamalarda bulundu..

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Türkiye'nin dünyanın en güçlü beşinci, NATO'nun en güçlü ikinci büyük ordusuna sahip olmasına rağmen güvensiz bir ülke olduğunu ileri sürdü.

Partisinin Bursa İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Öymen, Hükümet'in 2009'da iyi bir sınav vermediğini iddia etti.

Uluslararası barış ve güvenlik endeksine göre Türkiye'nin dünya ülkeleri arasında 121. sırada yer aldığını anlatan Öymen, şöyle konuştu: "TSK dünyanın beşinci en büyük, NATO'nun da ikinci en büyük, en güçlü ordusudur. O bakımdan Türkiye gibi ülkede güvenlik koşullarının çok iyi olması gerekir. Ama uluslararası güvenlik endeksine bakıyoruz, dünya ülkeleri arasında Türkiye 121'inci sırada.

Barış endeksinde Türkiye her geçen yıl geriye gidiyor. Geçen yıl 115. sıradayken önceki yıl 92. sıradaydı. Dünyada bizim kadar düşüş gösteren başka bir ülke bulmak çok zordur. Etiyopya bile listede eksi 10 puan gerilemiş. Demokratik ülkeler arasında hiç bir örneği olmayan olaylar yaşanıyor.

Emniyet güçleri Erzincan'da MİT'i basıyor. Yine emniyet askeri birliği basıyor. Verilen beyanlar güven bunalımın ne kadar ileri düzeyde olduğunu gösteriyor. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a suikast yapıldığı iddiasıyla araştırma yapılıyor. Genelkurmay Başkanlığı sözü geçen askerlerin başka işte görevli olduğunu açıklıyor. Ancak Hükümet buna itibar etmiyor. 'Tevil yoluyla ikrar' diyor, esasen onların yaptığı tahmin yoluyla infazdır." dedi.

Çizdiği karamsar tabloya rağmen vatandaşların ümitvar olmasını isteyen Onur Öymen, sorunların çözümünün tek yolunun erken seçim olduğunu savundu. Karanlık tabloyu ortaya koyarken vatandaşları karamsarlığa itmek istemediklerinin altını çizen Öymen şunları söyledi: "Demokrasilerde son sözü halk söyler. Demokrasilerde karanlık tablosunu bertaraf edecek olan halkın iradesidir.

Bunun yolu da seçimdir. Öyle anlaşılıyor ki; Hükümet bir yıl daha geçiremeyecektir. Biz seçimlerin 2011 Mayıs ayında yapılacağını tahmin ediyorduk. Ancak gelişmeler gösteriyor ki Hükümet Türkiye'yi idare etme yeteneğini kaybetmiştir. Hükümet'in son kullanma tarihi geçmiştir. O zaman yapılacak iş halka gitmektir. "

Avrupa Birliği (AB) ile müzakerelere başlayan ülkelerin vizesiz seyahat etme imkânına kavuşmasına rağmen 4 yıl önce müzakerelere başlayan Türkiye'ye bu hakkın verilmediğini iddia eden CHP Genel Başkan Yardımcısı, Türkiye'nin dış politikada zafiyet yaşadığını ileri sürdü. Onur Öymen, geçtiğimiz Mayıs ayında 9 hastanın ölümüyle sonuçlanan Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nin onarım ihalesinin hastaneyi yapan firmaya verildiğini öne sürdü.

Etiketler :