Operasyon nerede bitecek?

Operasyon nerede bitecek?

Doğan Grubundaki büyük operasyonun kodları çözülüyor: Vatan Gazetesi satıldı mı?Fehmi Koru, Hürriyet’e Genel Yayın Yönetmeni olacak mı?

HABER YORUM / ÖZGÜR NEHİR

 

Doğan Medya Grubunda operasyon başladı. Operasyonun kodlarını çözmeye çalışalım.

1.Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, bu görevini bırakarak Hürriyet Gazetesine köşe yazarı oldu.

2.Vatan Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Tayfun Devecioğlu, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliğine getirildi.

3.Vatan Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliğine, bu gazetenin yayın koordinatörü İsmail Yuvacan getirildi.

4.Vatan Gazetesi Başyazarı Güngör Mengi, Milliyet Gazetesi Başyazarı oldu.

5.Vatan Gazetesi Yazarı Mehmet Tezkan, Milliyet Yazarı oldu.

6.Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Enis Berberoğlu, Referans Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni oldu.

7.Referans Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği ve Hürriyet Gazetesi Haber Koordinatörlüğü ve köşe yazarlığı görevini bir arada yürüten Eyüp Can Sağlık, bundan sonra yalnızca, Hürriyet’teki görevine devam edecek.

 

Operasyon bazı köşe yazarlarının yer değiştirmesi ve bazı köşe yazarlarının da gazetelerinden ayrılmasıyla devam edecekmiş gibi görünüyor.

 

Operasyonun, Doğan Grubuna kesilen vergi cezasıyla bir ilgisi olmadığı söyleniyor. Doğrudur, doğrudan bir ilgisi yok gibi görünüyor. Ancak Aydın Doğan’ın bundan sonra medyanın yüzde 50’sini elinde bulunduran bir işadamı olarak yoluna devam edemeyeceği de aşikar.

 

Yukarıdaki maddeleri dikkatlice bir kez daha okursanız, Vatan Gazetesinin içinin boşaltıldığı açık olarak görülüyor. Bildiğiniz gibi, Rekabet Kurulunun şartlı onayı nedeniyle SPK, Vatan Gazetesinin Doğan Grubuna satışına onay vermedi. Asıl bombaya gelince, bu operasyon bize gösteriyor ki Doğan Grubu, Vatan Gazetesini sattı. Zafer Mutlu, gemideki kıymetli parçaları, Milliyet’e taşıyor. Belki de satın alma anlaşmasında, bu kişilerin gazeteden uzaklaştırılması gibi şartlar da var, bunu bilemiyoruz.

 

İddia ediyoruz, birkaç güne kalmaz, Doğan Medya Grubu, Vatan Gazetesinin satışını ilan edecek. Çünkü bu operasyon, Aydın Doğan’ın tüm basın tarihinde yaptığı en hızlı yer değiştirme hareketi.

 

Olayın diğer cephesine bakacak olursanız, Doğan Grubundan Hürriyet’i satın alamazsanız, hangi gazeteyi satın alırsınız. Vatan’ı ya da Posta’yı!.. Milliyet epeyce bir zamandır, hem gazetecilik hem de tiraj olarak Vatan’ın çok çok gerisinde. Milliyet’in Petrol Ofisi  istasyonlarında bedava dağıtılarak belli bir çıtada tutulan tirajı, kimseyi yanıltmasın.

 

Görünen o ki, Zafer Mutlu, gazetenin ismi ne olursa olsun, biz gazeteciliğimizi gösteririz, düşüncesiyle Vatan’ın satışına razı olmuş ve Milliyet’le yoluna devam etmeyi kabul etmiş. Kabul etmese ne olur. Böyle buyurmuş patron.

 

Peki Vatan Gazetesini kim satın aldı?

Bizim tahminimiz, yıldızı hızla yükselen AK Parti’ye çok yakın bir işadamı? Star Gazetesi ve 24 TV’den sonra, Vatan Gazetesini de bünyesine dahil ederek, iddialı bir medya grubu olarak sahneye çıkacak gibi görünüyor.

 

Bir başka soru, Aydın Doğan, başka gazete ya da televizyonları da elinden çıkaracak mı? Görünen o ki satışlar çorap söküğü gibi gelebilir.

 

Son bir soru, Fehmi Koru, Hürriyet’e Genel Yayın Yönetmeni olabilecek mi?

Yine görünen o ki, çok yakın bir zamanda Fehmi Koru, Doğan Grubundan bir gazeteye Genel Yayın Yönetmeni olacak. Ancak patronu Aydın Doğan mı olur, orası bilinmez.  

Elbette bu Hürriyet de olabilir. Faraza, Eyüp Can Sağlık, böyle bir hazırlık dönemi için Hürriyet’te ikinci adamlığa getirilmiş olmasın?

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :