Operasyonda 108 bin böcek çıktı

Operasyonda 108 bin böcek çıktı

Hanefi Avcı’nın gittiği her yere şube müdürü olarak götürdüğü Mehmet A, çete operasyonunda 108 bin gizli dinleme ve kayıt cihazıyla yakalandı

Dün son yılların en büyük kaçakçılık operasyonu yapıldı. Onbinlerce cep telefonunun ele geçirildiği operasyon sürpriz bir isme ulaştı. Eski emniyet müdürü Hanefi Avcı’nın Edirne ve Eskişehir’deki kurmay kadrosundan M.A. da çete operasyonunda gözaltına alındı.

 
İzmir merkezli İstanbul, Antalya, Samsun, Eskişehir ve Balıkesir’de düzenlenen operasyonda, 57 bin 641 kaçak cep telefonu ile 108 bin 499 adet gizli dinleme ve kayıt cihazı, gizli kamera, tablet bilgisayar ele geçirildi.
 
Aralarında gümrük teşkilatından atıldığı öğrenilen örgüt lideri H.M. ile ‘Devrimci Karargah Örgütü’ davasının tutuklu sanığı eski emniyet müdürü Hanefi Avcı’nın Edirne ve Eskişehir’de emniyet müdürü olduğu dönemde şube müdürü olarak görev yapan ve halen Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli M.A. ve kardeşi S.A.’nın da bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı.
 
ON BİNLERCE TELEFON
 
İzmir Emniyeti ekipleri, bir yıllık takibin ardından son yılların en büyük kaçak cep telefonu ve elektronik eşya operasyonunu gerçekleştirdi. İzmir, İstanbul ve Balıkesir illerinde belirlenen adreslerdeki aramalarda, yurda kaçak yollarla sokulmuş 57 bin 641 adet cep telefonu ile gizli dinleme ve kayıt cihazları, gizli kameralar ve bunları bulmaya yarayan cihazlarla tablet bilgisayarların da aralarında bulunduğu 108 bin 499 elektronik eşya ele geçirildi. Ele geçirilen kaçak cep telefonumiktarının, 2009 ve 2010 yıllarında tüm Türkiye’de ele geçirilen kaçak cep telefonu sayısından daha fazla olduğu öğrenildi.
 
TEKNİK TAKİBE YAKALANDI
 
Operasyon kapsamında Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli M.A.’nın da gözaltına alındığı öğrenildi. M.A.’nın eski emniyet müdürüHanefi Avcı’nın en yakınındaki isimlerden birisi olduğu anlaşıldı. Avcı Edirne ve Eskişehir’de görev yaptığı yıllarda M.A.’yı şubemüdürü olarak görevlendirmişti. M.A. İstanbul’da görev yaptığı dönemde de benzeri ilişkileri yüzünden cezai işlem görmüştü. M.A., kısa süredeHanefiAvcı’nın kurmay kadrosuna girmişti.M.A.’nın kardeşi S.A. da örgüt yöneticisi olmaktan gözaltına alındı. S.A.’nın İstanbul’da çetenin kaçak soktuğu ürünlerin satışını yaptığı veTürkiye’nin diğer illerine de gönderdiği ileri sürüldü.Ağabeyi 3. sınıf emniyetmüdürüM.A. ise kendi adına kayıtlı olmayan telefonla kardeşiyle görüşüp, polisin takibine yakalanmamaları için almaları gereken önlemleri anlatırken ‘teknik takibe’ yakalandı.
 
Çete lideri eski gümrükçü
 
Operasyonda örgüt lideri H.M. de İstanbul’da gözaltına alındı. H.M.’nin, bir rüşvet operasyonu nedeniyle gümrük teşkilatından atıldığı öğrenildi. H.M.’nin gümrüklerin açığını bildiği ve bu açıklar sayesinde, yurda kaçak sokulan eşyaları sanki serbest bölgeye girmiş gibi göstererek, yasa dışı yollardan piyasaya sürdüğü öğrenildi.
 
Kaynak: Bugün
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.