Oray Eğin neden din değiştirdi?

Oray Eğin neden din değiştirdi?

Oray Eğin, gezi uğruna dinini değiştirdi!

Meslektaşlarına basın gezileri üzerinden saldıran Oray Eğin’in geçen yılın sonunda İsrail’de “hanut” gezilerine katıldığı ortaya çıktı. İsrail’i yere göğe sığdıramadığı bir dizi yazı kaleme alan Oray Eğin, American Jewish Council tarafından davet edildi.

Önüne gelene “hanutçu” diyen, meslektaşlarına basın gezileri üzerinden saldıran Oray Eğin’in maskesi çabuk düştü

Bedava basın gezilerini eleştiren Oray Eğin’in geçen yılın sonunda İsrail’e “hanut” geziye katıldığı ortaya çıktı.

İsrail’i yere göğe sığdıramadığı bir dizi yazı da kaleme alan Oray Eğin, İsrail’e American Jewish Council tarafından davet edildi.

Oray Eğin Akşam’daki dizi yazısında da “hanut gezi”yi itiraf etti.

İşte 18 Aralık 2009 tarihli o yazısı:

“Beni İsrail'e davet eden American Jewish Council, her yıl dünyanın pek çok yerinden 'kanaat önderlerini' İsrail'e götürüyor. AJC'nin Project Interchange bölümü sayesinde kolaylıkla girilmeyecek yerlerin kapısı açılıyor, kolaylıkla görüşülmeyecek insanlarla randevu ayarlanıyor. Tzipi Livni gibi mesela... AJC, İsrail devletinden bağımsız sadece bireylerin bağışlarıyla gelirlerini sağlayan bir sivil toplum kuruluşu... Ve bu asla turistik nitelik taşımayan yoğun, bol konferanslı İsrail programı için de bir 'katılım bedeli' ödüyorsunuz... AJC'nin konferansları bittikten sonra ben tamamen kendi arzumla, kendi imkanlarımla seyahatimi uzattım: İyi ki de yapmışım... Çünkü AJC'nin organize ettiği programdaki kötü oteller, kötü restoranlar ve bizi sokağa salamayacak kadar yoğun program içinde ne Tel Aviv'i, ne Kudüs'ü doğru düzgün görebilir, gündelik hayata karışabilirmişim... Hatta siyasetle alakalı değil ama belki İsrail'deki yaşamla ilgili kötü intibalarla bile dönebilirmişim...”

Şimdi sormak gerekiyor?

Kendisinin “Yahudi” olduğunu açıklayan, Ağlama Duvarı’nda kipasıyla poz veren Oray Eğin, mevzu İsrail olunca “hanut" olmuyor mu?

Yoksa Oray Eğin, kendisine özel gezi daveti alamadığından mı böyle davranıyor

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :