Ordu'da fındık yer dönersen...

Ordu'da fındık yer dönersen...

Erdoğan, "Türkiye'yi yağmalamakla kalmadılar, bir yolsuzluklar silsilesi aldı başını yürüdü'' dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Rahmetli Adnan Menderes tamtakır durumdaki hazineyi doldurdu, darbeyle gelenler Menderes'i idam ettiler, sonra da hazineyi boşattılar. Rahmetli Özal geldi, Türkiye'ye bir çağ atlattı adeta. Türkiye'yi adeta ardından geldiler, yağmaladılar. Türkiye'yi yağmalamakla kalmadılar, bir yolsuzluklar silsilesi aldı başını yürüdü'' dedi.

Türkiye'nin ekonomik olarak şu anda tarihinin en parlak dönemini yaşadığını belirten Erdoğan, ''Bunların şimdi iştahı kabarıyor. 'Ne yapsak da bu AK Parti'yi indirsek, ondan sonra şu dolu olan hazineyi bir boşaltsak, dertleri bu'' ifadesini dile getirdi.

Erdoğan, partisince Tekirdağ Cengiz Topel Meydanı'nda düzenlenen ''Referanduma Evet'' mitinginde yaptığı konuşmada, Tekirdağ'a yaptıkları yatırımlara işaret ederek, bugün de Tekirdağ-Muratlı demiryolu hattını hizmete açtıklarını anımsattı.

Millete beyefendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldiklerini, laf değil iş ürettiklerini, AK Parti'nin farkının da bu olduğunu anlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

''Yani bizim fikirlerimizin ulaştığı yerlere bunların hayalleri bile ulaşamaz. Biz iş üretiyoruz, bunlar laf üretiyorlar. Biz yaptıklarımızla, yapacaklarımızla, projelerimizle konuşuyoruz. Türkiye genelinde inşa ettiğimiz 12 bin 300 kilometre yolla konuşuyoruz. Çocuklarımıza kazandırdığımız 150 bin derslikle konuşuyoruz, 435 bin konutun şantiyesiyle konuşuyoruz. Tekirdağ'da üniversite var mıydı? Tekirdağ'a üniversite kazandırdık. Namık Kemal Üniversitesi ile konuşuyoruz. Hastanelerle konuşuyoruz. Peki bunlar neyle konuşuyor? Neleri var? Ne yapmışlar bu ülkede? Allah aşkına, neleri var, ne yapmışlar bu ülkede? 2002 yılında Türkiye ne kadar demir çelik üretiyordu biliyor musunuz? 79 senede gelinen nokta neydi? 2002'de 16 milyon ton demir çelik üretiyordu. Biz geldik şu anda ne kadar üretiyoruz biliyor musunuz? 25 milyon ton. Son 8 yılda Türkiye'de 7 milyon adetten fazla motorlu taşıt üretimi gerçekleşti. Peki 40 yılda ne kadar yapıldı? 40 yılda 6,8 milyon... Farkımız bu. Bütün bunlar artarak devam ediyor, bundan sonraki süreçte de artarak devam edecek.''

Erdoğan, 2002 yılında toplam uçak yolcu sayısının 34 milyon olduğunu, bugün bu sayının 86 milyona çıktığını belirterek, ''Bu ne demektir? Demek ki zenginleşiyoruz. Havayolları sadece belli bir kesimin kullandığı değil, artık halkın yolları oldu. Halk da artık uçağa binebiliyor'' dedi.

-''ORDU'YA GİDER SADECE FINDIK YEYİP DÖNERSEN...''-

Cep telefonu abonesinin 2002 yılında 23 milyondan bugün 62 milyona çıktığını ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

''Bunlar, nereden nereye geldiğimizi gösteriyor. İnternet kullanıcılarına bakıyoruz. 4 milyon civarındaydı. Bugün ne oldu biliyor musunuz? 30 milyon. Bu neyi gösteriyor? 1'e 7, 1'e 8 artış var. Bu, Türkiye'deki gücü, imkanı, alım gücünü gösteriyor. Bütün bunlarla birlikte muhalefet partileri sıkılmadan diyorlar ki 'Ne yaptılar ki?'... Eğer Ordu'ya gider sadece fındık yeyip dönersen, arkandaki Karadeniz sahil yolunu göremezsin. Malatya'ya gider, sadece kayısı yeyip dönersen, tabii ki oradaki 36 kilometre bölünmüş yola 191 kilometre ilave edilen bölünmüş yolu, havaalanını göremezsin. Diğerlerine girmiyorum. Tekirdağ'a gelip, sadece Tekirdağ köftesini yer dönersen tabii ki Asyaport'u, Tekirdağ-Muratlı tren hattını göremezsin. Bölünmüş yolları, derslikleri, toplu konutları göremezsin. Ne diyor eskiler? 'Görmeye göz gerek, sezmeye öz gerek öz...'

Bunlar siyasi tarihlerinde ilk kez Ankara'dan dışarıya çıktılar. Onu da bizim zorlama ve teşviklerimizle yaptılar. Anadolu'yu bunlar daha yeni keşfediyorlar, giremiyorlardı Anadolu'ya. Trakya'yı bunlar daha yeni görüyor. Buraların eski halini bilmezler. Bunlar yapmayı, üretmeyi bilmezler, hizmet nedir bilmezler.

Rahmetli Adnan Menderes geldi, tamtakır durumdaki hazineyi doldurdu. Bunlar darbe ile gelip merhumu malum idam ettiler, sonra da hazineyi boşattılar. Şimdi de o merhum Menderes dönemindeki Trakya'yı arıyorum, demokrasi aşığı Trakya'yı arıyorum, özgürlüklere aşık olan Trakya'yı arıyorum. Rahmetli Özal geldi, Türkiye'ye o da bir dönem yaşattı, bir çağ atlattı adeta. Türkiye'yi adeta ardından geldiler, yağmaladılar. Türkiye'yi yağmalamakla kalmadılar, bir yolsuzluklar silsilesi aldı başını yürüdü. Türkiye ekonomik olarak şu anda tarihinin en parlak dönemini yaşıyor. Bunların şimdi iştahı kabarıyor. 'Ne yapsak da bu AK Parti'yi indirsek, ondan sonra şu dolu olan hazineyi bir boşaltsak'. Dertleri bu. Niye? Gençler bakınız, göreve geldik. Türkiye'nin 100 lirasının 74 lirası borçtu. Şimdi 100 liranın 45 lirası borç. Devlet borç alırken 100 liraya 63 lira faiz ödüyordu. Şimdi 7-8 lira ödüyor. Aradaki fark 55 lira. Bu kimin cebinden çıkıyordu. Tekirdağlı kardeşimin cebinden, hazineden çıkıyordu. Şimdi senin cebinde kalıyor benim Tekirdağlı memur ve işçi kardeşim

Etiketler :