Ordudan Koparılan vatansever Subay

Ordudan Koparılan vatansever Subay

Son 20 yılda TSK'dan 1700 kadar Sünni Müslüman subay, savunma hakkı verilmeden İrtica nedeniyle atıldı, perişan oldular, çok acılar çektiler. İşte size bu acıları yaşamış bir mağdurun damdan düşme hikayesi

Yıllardır her Ağustos ayında YAŞ Yüksek Askeri Şura toplantısı yapılır, terfi alarak bir üst rütbeye çıkacak subay ve ast subaylar ile emekliye ayrılacaklar karara bağlanır. Bu arada “YAŞ kararı ile ordudan bir takım subay ve ast subayların atıldığına” şahit oluruz.

Ordudan atılan bu subay ve ast subayların atılma gerekçesi genellikle irtica  suçu olarak kamuoyuna duyurulur. Kimse de olayın enini boyunu öğrenemez. YAŞ kararları kesin olup bunları yargıya taşımak da mümkün değildir.

Eğitim ve öğrenimini, talim ve terbiyesini uzun yıllar orduda almış bu subay ve ast subayların bir anda ne oldu ve nasıl oldu da irtica ile ilişkilendirildi, bunu anlamak mümkün değildir.

Ama bunu çok iyi anlayan, bizzat yaşamış ve mağdur olmuş eskinin ''Sözde İrtica'' suçuyla ordudan atılmış subayı, şimdinin Habername'nin usta yazarı Ahmet TÜRKAN Ordudan İrtica nedeniyle atılan binlerce mağdurun ve kendisinin nasıl haksız yere atıldığının perde arkasını sizinle paylaştı...

http://www.habername.com/yazi/ahmet-turkan-keske-yasanmasaydilar-3479.htm

Etiketler :