Ordu'dan, orman yangınlarının söndürülmesine desteklerinden dolayı Azerbaycan'a teşekkür

Ordu'dan, orman yangınlarının söndürülmesine desteklerinden dolayı Azerbaycan'a teşekkür

Ordulu off-road ve kano kulübü üyeleri, Türkiye'ye orman yangınları için gelen Azerbaycanlı itfaiyeciler için konvoy oluşturdu.Fatsa Belediyesinden...

ORDU (AA) - Ordulu off-road ve kano kulübü üyeleri, Türkiye'ye orman yangınları için gelen Azerbaycanlı itfaiyeciler için konvoy oluşturdu.

Fatsa Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Fatsa Off-road Kulübü Derneği ve Ordu Kano Kulübü üyeleri, geçen ağustosta güney bölgelere orman yangınları için yardıma gelen Azerbaycanlılara teşekkür etmek amacıyla yapacağı konvoy için belediye binası önünde toplandı.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, burada yaptığı konuşmada, orman yangınlarına tüm imkanlarıyla seferber olan kardeş ülke Azerbaycan'a iadeyi ziyaret gerçekleştireceklerini belirtti.

Kibar, "Dışişleri Bakanlığımız ve Ordu Valiliğimiz himayelerinde, Fatsa Belediyemizin yol arkadaşlığında, Fatsa Off-road Kulübü ve Ordu Kano Kulübü işbirliğiyle dostluk etkinliğini aynı köklerden beslendiğimiz kardeş ülke can Azerbaycan'da yapmak için iki devlet tek millet şiarıyla her iki bayrağı aynı araçta dalgalandırdığımız konvoyumuzla yola koyulduk." ifadesini kullandı.

Kibar, üç günlük etkinliğe manevi desteklerinden ötürü Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Vali Tuncay Sonel ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Fatsa Off-road Kulübü Derneği Başkanı Üzeyir Erdoğan ise teşekkür ziyaretinin yanı sıra orada sportif ve kültürel faaliyetler de gerçekleştireceklerini aktardı.

Ordu Kano Kulübü Başkanı Mustafa Sarıkaya ise "Geçtiğimiz yaz Azerbaycan'dan ülkemize orman yangınlarını söndürmek için gelen kardeşlerimiz, 'Biz Türkiye'ye kendi ormanlarımızı, yani kendi ülkemize geliyoruz, kendi ormanlarımızı söndürmeye geliyoruz' diyen, benim de sınıf arkadaşım Pilot Yüzbaşı Nurlan İsmailoğlu ile konuşmamızda bu ziyaret için karar aldık. Fatsa Off-road Kulübüyle de istişare yaptık. Fatsa Belediye Başkanımız ile istişare yaptık ve bu proje o şekilde start aldı." değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından Başkan Kibar'ın da eşlik ettiği katılımcılar, araçlarıyla konvoy halinde yola çıktı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.