Org. Başbuğ'dan Balyoz Açıklaması

Org. Başbuğ'dan Balyoz Açıklaması

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ,Balyoz Darbe planı sonrası ilk kez konuştu

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Balyoz Planı iddialarıyla ilgili konuştu. Başbuğ, "Yanlış bilgi felaket kaynağıdır. Vatandaş önce gerçeği aramalı. Bugün gerçeğe çok ihtiyacımız var" dedi.

Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda Kazım Karabekir için özel anma töreni düzenlendi. Törende konuşan Başbuğ, Kazım Karabekir'in ''Vatandaş gerçeği ara, öğren. Yanlış bilgi felaket getirir. Her işin hakikati aranmalı. O zaman kendi yolunu bulabilirsin'' sözlerine atıfta bulunarak ''25 Ocak 2010'dayız. Karabekir'in sözlerinin ne kadar önemli olduğunu anlamış bulunuyoruz'' diye konuştu.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ, 'Balyoz Planı' iddialarıyla ilgili şöyle konuştu:

"Her iddiayı inceleriz. Kara Kuvvetleri Komutanlığı konuyu detaylı olarak inceliyor. 7 yıl önceki bir olay. Biraz sabırlı olunmalı. Ama incelenmesi kabul anlamına gelmez. İddialar vicdansızlık. Lanetliyorum. "Her iddiayı inceleriz. Kara Kuvvetleri Komutanlığı konuyu detaylı olarak inceliyor. 7 yıl önceki bir olay. Biraz sabırlı olunmalı. Plan seminerine ilişkin belgeler imha edildi. İddiaların incelenmesi kabul anlamına gelmez. İddialar vicdansızlık. Lanetliyorum. Allah Allah diye taarruz eden bir ordu nasıl camiyi bombalar? Vicdansızlara sesleniyorum: Türk ordusunun bir sabrı var. Böyle ithamlar olmaz. Bilgi sızdıranlarla çok ciddi mücadele etmemiz lazım. Bilgi sızdıran bir subay 3 yıl ceza aldı. 9 personel bilgi sızdırmaktan tutuklu. Darbe söylentilerinden hicap duyuyorum. Darbe olayları artık geride kaldı. Herkes ders aldı."

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, ''Biz diyoruz ki demokrasilerde en ideal husus iktidarların seçimlerle, demokratik yöntemlerle yer değiştirmesidir'' dedi. Orgeneral Başbuğ, ''Darbe iddialarının gündemde kalmasından kim menfaat sağlıyor?'' diye sordu.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, bugüne kadar TSK içinde bilgi sızdırmalar kapsamında açılan soruşturma sayısının 61 olduğunu belirterek, bunlardan 9 tanesinin yargı safhasına dönüştüğünü, 3 yıl hapis cezası alan bir subayın da TSK'dan uzaklaştırıldığını bildirdi. Orgeneral Başbuğ, şu anda 10 kişinin de bu suçlamalardan tutuklu olduğunu söyledi. Başbuğ, ''Balyoz Planı''na ilişkin iddiaların 7 yıl önceki bir tatbikat planı çerçevesinde olduğunu ifade ederek, iddialarla ilgili soruşturmanın sonuçlarının en kısa zamanda açıklanacağını bildirdi.

Etiketler :