Org. Doğan'ı Savcı Yalanladı

Org. Doğan'ı Savcı Yalanladı

Görevinden alınan savcı Bilal Bayraktar, soruşturmada tutuklanan emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın iddialarını yalanladı

Balyoz darbe planı iddialarına ilişkin yürütülen soruşturmadaki görevinden alınan savcı Bilal Bayraktar, soruşturmada tutuklanan emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın iddialarını yalanladı.

Bayraktar, Doğan'ın, "Özel yetkililerle donatıldığı mevcut görevlendirmeden 2009 yılının adli tatilinin başladığı gün haberdar edildiğini ve tatile çıkmadığını ifade etmiştir" şeklindeki ifadelerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Bayraktar, ifade esnasında böyle bir konuşma yapılmadığını belirtti.

Balyoz soruşturmasındaki görevinden alınan Cumhuriyet Savcısı Bilal Bayraktar, hakkında yeniden tutuklama kararı verilen emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın basın mensuplarına gönderdiği mektubunda kendisiyle ilgili yer verdiği iddiaları yalanladı.

Basın mensuplarına açıklama yapan savcı Bayraktar, "Bazı basın yayın organlarında kamuoyunda Balyoz harekat planı soruşturması olarak bilinen soruşturma kapsamında şüpheli olarak ifadesine başvurulan ve bu kapsamda tutuklanan Çetin Doğan'ın basın mensuplarına gönderdiği mektupta 'Özel yetkililerle donatıldığı mevcut görevlendirmeden 2009 yılının adli tatilinin başladığı gün haberdar edildiğini ve tatile çıkmadığını ifade etmiştir. Bildiğim kadarıyla sayın Bayraktar o günden bu güne kadar geçen sürede sadece Balyoz ile hemhal olmaktadır. Anlaşılan kendinden önceki savcılar ellerindeki belgelerden bir şeyler üretmekte yetersiz kalmışlar' şeklindeki hem şahsım hem bu soruşturma ile görevlendirilen diğer savcıları, hem de görevlendirmeyi yapan yetkilileri töhmet altında bırakmaya ve soruşturmanın gidişatını etkilemeye yönelik açıklamaları kesinlikle doğru değildir. İfade esnasında böyle bir konuşma yapılmamıştır." dedi. Bayraktar, Çetin Doğan'ın mektubunda geçen yıl tatile gidemediği iddialarını yalanladı. Bayraktar, 22 Haziran 2009 ile 24 Temmuz 2009 tarihleri arasında tatile gittiğini belirtti.

Avukatları aracılığıyla dün basına yazılı açıklama yapan emekli Orgeneral Çetin Doğan; "Sayın Bilal Bayraktar özel yetkilerle donatıldığı mevcut görevlendirmeden 2009 yılının adil tatilinin başladığı gün haberdar edildiğini ve tatile çıkamadığını ifade etmiştir. Bildiğim kadarıyla Sayın Bayraktar o günden bu güne kadar geçen sürede, sadece Balyoz ile hemhal olmaktadır. Anlaşılan önceki savcılar ellerindeki belgelerden bir şeyler üretmekte yetersiz kalmıştır" ifadelerine yer vermişti.

Etiketler :