Organize Sanayi Bölgesinde Meslek Yüksek Okulu

Organize Sanayi Bölgesinde Meslek Yüksek Okulu

Üniversite ve sektör yakınlaşması maalesef çok yol alamadığımız bir konu. Buna bağlı olarak yol alamadığımız diğer bir konu da sanayi ve üretim için teknik eleman yetiştiren meslek yüksek okullarının...

Üniversite ve sektör yakınlaşması maalesef çok yol alamadığımız bir konu. Buna bağlı olarak yol alamadığımız diğer bir konu da sanayi ve üretim için teknik eleman yetiştiren meslek yüksek okullarının niteliği ve öğrencilerini gerçek hayata hazırlama konusunda gerekli aksiyonları alamamaları ve öğrencilerin uyduruk stajlar dışında teorik eğitim bazlı yetiştirilmeleri ya da pratikten uzak mezun edilmeleri sorunu.

Kökeni 1976 yılına dayanan ancak müstakil bir Üniversitesi olarak iki yıllık bir geçmişi olan Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi köklü MYO geleneği olan bir üniversite. 

İSUBÜ meslek yüksel okulu birikimini şimdi de Organize Sanayi Bölgesine taşıyor. Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi bünyesinde Batı Akdeniz Bölgesinde İlk olacak Isparta Organize Sanayi Bölgesi MYO’nun kurulumu YÖK tarafından onaylandı.

Bu önemli gelişmenin mimarı Rektör Prof. Dr. İbrahim Diler: “Isparta Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Meslek Yüksekokulumuzun, Üniversitemiz ve bölgemiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyor. Bu sürece katkı sağlayan; Isparta OSB yönetimine, Üniversitemiz Senatosu üyelerine, Isparta Milletvekillerimize, Yükseköğrenim Genel Kurulunun değerli üyelerine, YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Yekta Saraç’a, İş İnsanlarımıza, konuyla yakından ilgilenen emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Isparta OSB MYO eğitim öğretime 2020-2021 bahar yarıyılında aktarılan ve öğrencisi olan programların yanı sıra,  2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılında da yeni programlar açarak öğrenci tercihine hazır hale getirmek için, çalışmalarımız devam etmektedir.” diyerek sürece katkıda bulunanlara teşekkür etti.

Habername ailesi olarak. Üretimin ihtiyacı olan nitelikli işgücü yetiştirmede önemli bir adım olan OSB Meslek Yüksek Okulu için Sn. Rektör Diler ve tüm emeği geçenleri tebrik ediyoruz.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.