Örgüt içi infaz mı?

Örgüt içi infaz mı?

PKK, 8 kadın teröristin ‘’Çığ düşmesi’’ sonucu öldüğünü açıkladı ama ‘’Örgüt içi infaz’’ bilgisi alındı. Geçen yıl da 5 kadın teröristin jeneratör gazından zehirlendiği açıklanmış ancak olay iç infaz çıkmıştı

Kandil dağında, PKK’lı 8 kadın teröristin ölümü ile sonuçlanan olayın ‘’Çığ düşmesi’’ olarak açıklanmasına rağmen ‘’Örgüt içi infaz’’ biçiminde gerçekleştiği bilgisine ulaşıldı. PKK geçen yıl da, 5 kadın teröristin jeneratörden sızan gazdan öldüğünü açıklamış, ancak bu teröristlerin, örgütten kaçarken yakalanıp öldürüldükleri ortaya çıkmıştı.

PKK'ya yakın internet siteleri, 4 Mart günü Kuzey Irak'taki ana karargah Kandil bölgesinde çığ düştüğünü ve 8 örgüt üyesinin yaşamını yitirdiğini bildirdi. Olayda en büyüğü 24 yaşında olan Diyarbakır, Hakkari, Batman ve Van doğumlu Zeynep Ulaş, Hülya Gök, Rozerin Bilici, Someyi Sofizade, Sümeye Polat, Şehdiya Zeyrik, Nuran Bellier ve Fatma Çete adlı kadın teröristler öldü. Ancak istihbarat birimlerine, bu olayın da 2011 Kasım ayında, 5 PKK’lı kadının öldüğü olaydaki gibi ‘’İç infaz’’ şeklinde gerçekleştiği bilgisi ulaştı. PKK geçen yıl, Şilan Uğur, Leyla İkincisoy, Hazine Şeker, Leyla Gündoğdu ve Miyaser Marangoz adlı teröristlerin, jeneratörden sızan gazdan zehirlenip öldüğünü açıklamıştı. Ancak bu kadınların örgütten kaçarken yakalanıp, işkenceli sorgu ile öldürüldükleri, ‘’Jiyan’’ kod adlı teröristin itiraflarıyla ortaya çıkmıştı.

Başbakan Erdoğan da bu olaydan sonra BDP’li kadın milletvekillerine seslenerek "O kadın milletvekilleri maalesef bir mağarada işkence ile öldürülen beş kadın teröristi görmezden duymazdan geliyorlar’’ demişti.

Kaynak: Gazeteport
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.