Örgütler gençlere önce sevgili  buluyorlar

Örgütler gençlere önce sevgili buluyorlar

"Üniversitelerdeki etkinliklerini giderek artırıyorlar. Yurt, sosyal çevre gibi olanaklarla öğrenci avlıyor."

Türkiye'nin yaz gündemine, PKK'nın CHP Milletvekili Hüseyin Aygün'ü kaçırması ve bölgeden gelen şehit haberleri otururken, başta PKK olmak üzere yasadışı örgütlerin üniversitelerdeki etkinliklerine ilişkin çarpıcı tespitler Hacette Üniversitesi Rektörü Prof. Murat Tuncer'den geldi. Tuncer'in mesajlarında öne çıkan başlıklar şöyle:

- ÖRGÜTLER ÇOK ETKİN: Maalesef başta PKK olmak üzere yasa dışı terör örgütleri bizim üniversitemiz de dahil çok etkinler. Bundan kaygı duymamak mümkün değil. Örgütler öğrencilere başta yurt olmak üzere, sosyal çevre gibi çeşitli olanaklar sağlayarak sempatizan topluyor, cazip tur ve etkinliklerle göz boyuyorlar. İnanmayacaksınız ama örgütler gençlere sevgili bile buluyorlar.

- ÖĞRENCİMİZİ KUCAKLAMALIYIZ: Bu durumda bizim üniversite olarak öğrencilerimize sahip çıkmamız, onları kucaklamamız, sorunlarına, sıkıntılarına ortak olup çözüm odaklı çalışmamız gerekiyor. Öğrencilerimizin üzerinde hassasiyetle durup onların ihtiyaçlarını karşılamamız lazım. Terör örgütü sokaktaki adamın işine yaramayacağını anladı. Ama üniversite öğrencisi, düşünen akıllı insanlar eğer kötü yönde kullanılırsa, daha kötü sonuçlar ortaya çıkabiliyor.

- YAŞAM KOÇ'LU YURTLAR: Yurtta kalan öğrencilerimizin sorunlarıyla ilgilenen 'öğrenci koçları'nı devreye sokmak istiyoruz. Bu koçlarla yasadışı faaliyetlere meyilli öğrencilerimizi belirleyip, 'iş işten geçmeden' çözüm üretebiliriz.

HACETTEPE'NİN ANAYASA TASLAĞINDA VATANDAŞ TANIMI: 'TÜRKİYE HALKI'

Hacettepe Üniversitesi olarak bünyemizde bir 'Anayasa Taslağı' hazırladık. Farkı anabilim dallarından 9 akademisyenimizin ortak çalışmaları sonucu hazırlanan bu taslak, geçtiğimiz günlerde madde yazımına başlayan TBMM Anayasa Komisyonu'na da sunuldu. Üniversitemizin 230 madde ve 25 bin 210 sözcükten oluşan taslağında vatandaşlık tanımı 'Türkiye halkı' şeklinde ifade edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.