Orhan Baba'dan TRT'ye şok suçlama!

Orhan Baba'dan TRT'ye şok suçlama!

TRT şimdi geçmişiyle yüzleşiyor... Öyle yasaklar uygulamış ki, hele de Leman Sam'ın şarkısına...

TRT bir dönem yasakladığı şarkıları şimdi özgürlüğüne kavuşturuyor. Dahası günah çıkaran bir de program yapıyor... Bir dönem şarkılara öyle yasaklar getirilmiş ki dinleyince akıllara zarar diyorsunuz...

Mesela Leman Sam'ın meşhur "Anladım ki" şarkısı neden yasaklanmış biliyor musunuz. Gerekçesi, "Türk kadınını ahlaksız gibi göstermesi..."

TRT şimdi o sansürlü dönemi Yasaklı Şarkılar programı ile ekrana getiriyor. NTV'de Can Dündar, TRT'deki o yasaklı dönemi masaya yatırdı. Programa telefonla bağlanan ünlü sanatçı Orhan Gencebay, TRT'yi suçladı.

"TÜRK MÜZİĞİNE DARBEYİ TRT VURDU"

TRT yasaklısı Orhan Gencebay, "Ben 60'lardan geliyorum. Türkiye cumhuriyeti tarihinde bana yapılan haksızlık hiç kimseye yapılmamıştır, yasaklama konusunda. Kaldı ki ben 1967'de TRT sanatçısı olarak kurumun bünyesine de girmiştim. 10 ay sonra kaçarak ayrıldım.

Şunu da ilave etmek lazım: Türk müziğinin gelişmesine en büyük darbeyi TRT'nin bu katı kuralları,   tabuları vurmuştur. TRT'nin verdiği zararı kimse vermemiştir. Ama artniyetle, ama bilerek, ama bilmeyerek. Neticede böyle bir durum sözkonusudur" dedi.


gazeteciler
Uploaded by malvidi. - Have a look at more lifestyle videos.

Etiketler :