Ormanda terk edilmiş 200 tank

Ormanda terk edilmiş 200 tank

Rusya ordusuna ait 200 T-72 ve T-80 tankı, ülkenin merkezindeki bir ormanda terk edilmiş halde bulundu.

Rusya ordusuna ait 200 T-72 ve T-80 tankı, ülkenin merkezindeki bir ormanda terk edilmiş halde bulundu. Karlar altındaki tankların kilitsiz ve korumasız olması dikkat çekti. Olayın ortaya çıkması üzerine orduda soruşturma başlatıldı.

İngiliz The Telegraph gazetesinin haberine göre, Ekaterinburg merkezli LifeNews internet sitesi, Urallar bölgesindeki bir ormanda "unutulan" tankların görüntüsünü yayınladı. Görüntülerde, tankların malzemelerini inceleyen ve kapaklarını açıp içine bakan siviller görünüyor. Motorları çalıştıran anahtarların kaybolduğu belirtiliyor. Görüntüleri çeken LifeNews muhabiri, "Eğer bir tanesine ihtiyacınız varsa, gelin ve alın" yorumunu yaptı. Gazete, olayı Rus ordusu için "utanç verici bir skandal" olarak niteledi.

Bölgeye yakın bir köyde oturan Pavel L, "Şok olduk. Tanklar neredeyse 4 aydır karlar içinde burada duruyor. Sanki sürücü koltuğuna oturabilir, motoru çalıştırabilir, istediğiniz yere sürebilir ve kimse bunun hesabını size sormaz gibi geliyor" dedi.

Bir ordu sözcüsü, tankların terk edildiğini yalanladı ve çevrede güvenlik önlemi alındığını iddia etti. Ancak konunun medyaya yansıması üzerine resmi bir soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Rus medyası, üst düzey bir komutanın geçtiğimiz günlerde, "Elimizde 20 bin tank var. Bunun 10 bini fazla" dediğini hatırlatarak 200 tankın gerçekten terk edildiğini ileri sürüyor. Tanklar, 2008'deki Rusya - Gürcistan çatışmalarında önemli rol oynamıştı. Rus güçleri, terk edilen çok sayıda Gürcü tankını ele geçirmişti.

 

 

Etiketler :