Orta Asya'da 6.2 şiddetinde deprem

Orta Asya'da 6.2 şiddetinde deprem

Merkez üssü Kırgızistan'ın güney bölgesindeki dağlık bir alanda meydana gelen deprem, Kırgızistan ile birlikte Özbekistan ve Tacikistan'da da hissedildi.

Yerel saatle 00,36'da yerin 10 kilometre altında meydana gelen deprem yaklaşık 20 saniye sürdü. Depremin merkez üssünün Özbekistan'ın Fergana vilayetine 42 kilometre uzaklıkta da olduğu belirtildi.

Cihan muhabirinin telefonla ulaştığı Kırgızistan'ın Oş ve Özbekistan'ın Fergana vilayeti sakinleri depremin paniğe yol açtığını ve insanların uykudan uyanarak sokaklara çıktığını söyledi.

Bu arada deprem Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te de insanları sokaklara döktü. Binaları ciddi bir şekilde sarsan deprem kentte paniğe yol açtı ve sarsıntıyla birlikte insanlar dışarı fırladı. Deprem ardından halk arasında kısa süreliğine yoğun bir telefon trafiği yaşandı.

Amerikan Jeoloji Araştırma Merkezi'nin 6.2 olarak verdiği depremin merkez üssüne yakın yerleşim yerlerinde can kaybı veya maddi hasarın olup olmadığı konusunda henüz bilgi alınmadı. Bölgede uzun bir süredir ilk defa bu denli etkili olan depremin yer yüzüne yakın olması nedeniyle daha şiddetli hissedildiği belirtildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.