"ÖRTÜLÜ" ERGENEKON!

"ÖRTÜLÜ" ERGENEKON!

Jandarmanın örtülü ödeneğindeki kayıp 7 trilyon için sorgulan 4 işadamı bakın neler anlattı.

Örtülü ödenek sorgusunda yeni bilgilere ulaşıldı.Jandarmanın örtülü ödeneğindeki kayıp 7 trilyon için sorgulanan 4 işadamının verdiği rakamları paranın gittiği yabancı firma yalanladı.

Ergenekon soruşturmasında 2002-2004 yılları arasında Jandarma Genel Komutanlığı'nın örtülü ödeneğinden yapılan 7 milyon liralık harcamayla ilgili olarak 1'i emekli asker 5 kişi dün adliyeye sevk edildi. Savcılığın daveti üzerine önceki gün adliyeye geldikten sonra gözaltına alınan 4 işadamı ile emekli Astsubay Recep Cömert'in polisteki sorgusu tamamlandı. Burada sorgulanan işadamları kendilerinin jandarmaya malzeme sattıklarını hesaplarına aktarılan bu paraların da yaptıkları işin karşılığı olduğunu söyledi.

GELEN PARA AKTARILANDAN FAZLA

Polis yaptığı çalışmalarda söz konusu işadamlarının malzemeleri ithal ettikleri yurtdışındaki firmayı da belirledi. Daha sonra bu firma ile irtibata geçerek gözaltındaki işadamlarının firmalarına malzeme gönderilip gönderilmediğini sordu. Yurtdışındaki firma Ankara ve İstanbul'daki firmalara malzeme gönderdiğini doğruladı. Bunun üzerine bu firmaların kendilerine aldıkları malzeme karşılığında kaç para sattığını sordu. Gelen miktar ile firmalarına bildirdiği miktar arasında çok büyük fark olduğu, firmaların jandarma tarafında hesaplarına aktarılan paranın çok daha fazla olduğu ortaya çıktı. Bu gelişmenin üzerine işadamları adliyeye sevk edildi. Ergenekon ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Terörle Mücadele polisi, Şener Eruygur ve emekli Tuğgeneral Levent Ersöz döneminde örtülü ödenekten 7 milyon dolar çekildiğini belirlemesi üzerine araştırma başlatmıştı.

TOLON'UN İFADESİNE GEREK YOK

Emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un avukatı İlkay Sezer, ''Haber alma ödeneğinin kullanımı''na ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında ifadesine başvurulacak kişiler arasında müvekkilinin yer almadığını bildirdi. Sezer, "Müvekkilimin, ayrı bir bütçesi ve ödeneği bulunan Jandarma Genel Komutanlığına yönelik iddialarla herhangi bir irtibatı yoktur. Müvekkilim ömrünü Cumhuriyet'in temel nitelikleri ile Atatürk ilke ve devrimlerine sadık kalmaya adamıştır" dedi.

Etiketler :