Örtülü öğrenciye ağır hakaret

Örtülü öğrenciye ağır hakaret

Başörtüsüyle okula alınmayınca şapka ile derse giren öğrenci, öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Necip Bayhan’ın ağır hakaretlerine maruz kaldı.

İzmir Buca Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde başörtüsüyle okula alınmayınca şapka ile derse giren öğrenci, öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Necip Bayhan’ın ağır hakaretlerine maruz kaldı. Bayhan YÖK talimatını hatırlatan Tuba Dişiçürük adlı öğrenciye arkadaşlarının önünde, “Bu meseleyi Cumhurbaşkanı, Başbakan çözemedi, sen mi çözeceksin? Sizin gibi alçak, şerefsizlerden mi dini, ahlakı öğreneceğiz” diyerek hakaret etti.

ASLAN DEĞİRMENCİ’nin haberi

İzmir Buca Eğitim Fakültesi’nde başörtülü öğrenci Tuba Dişiçürük’e öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Necip Beyhan’ın ağza alınmayacak hakaretlerde bulunduğu ortaya çıktı.

DAYATMAYA İTİRAZ EDİNCE, HAKARETLERE MARUZ KALDI

Derse şapkayla giren öğrenciye “seni derste yok yazıyorum” diyen öğretim üyesi Beyhan’a “Hocam tüm sınıf burada olduğumu görüyor. Nasıl yok yazarsınız?” cevabını veren mağdure Dişiçürük’ün üzerine yürüyerek hakaretler savurduğu ortaya çıktı.

ÖRTÜLÜ HANIM’A AĞIR KÜFÜR

Öğrenciye başını açma karşılığında dersi dinleme izni vereceğini belirten Beyhan’a mağdure Dişiçürük’ün YÖK kanunu ve talimatını hatırlatması üzerine, öğretim üyesi Beyhan’ın, tüm sınıf önünde “Bu meseleyi Cumhurbaşkanı, Başbakan çözemedi sen mi çözeceksin? Sizin gibi alçak, şerefsizlerden mi dini, ahlakı öğreneceğiz? İt” diye hakaret ettiği öğrenildi.

3 AYRI MADDEDEN SUÇ DUYURUSU

Mağdure Dişiçürük’ün avukatları ise öğretim üyesi Necip Beyhan hakkında TCK 112 ‘eğitim ve öğretim özgürlüğünü engelleme’, TCK 257 ‘görevi kötüye kullanma’, TCK 125/3 –b ‘kişinin mensup olduğu dinin emir ve yasaklarına uygun davranmasından dolayı alenen hakaret’ suçundan dolayı İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

DEKAN SESSİZ. ÖĞRENCİLER YÖK’E BAŞVURUDA BULUNDU

YÖK’ün ‘dersten çıkarmayın, tutanak tutun’ uyarısının ardından meydana gelen olay hakkında öğrencilerin tutanak tuttukları ve YÖK’e başvuruda bulundukları da öğrenildi. İzmir Buca Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Toprak ise sorularımız karşısında sessiz kalmayı tercih etti.

MAĞDUR ÖĞRENCİ OLAYI ANLATTI

Olayın mağduru Buca Eğitim Fakültesi öğrencilerinden Tuba Dişiçürük yaşadıklarını şöyle anlattı: “Yrd. Doç. Dr. Necip Beyhan, ‘seni derste yok yazıyorum’ dedi. İtiraz ettiğimde ‘Bu meseleyi Cumhurbaşkanı, Başbakan çözemedi, sen mi çözeceksin? Belge getir, derse alayım’ dedi. Ses tonunu daha da yükselterek ‘Pes etmemi istiyorsun ama etmeyeceğim!’ diye bağırdı. Ardından da ağza alınmayacak hakaretler savurdu. Bende hukuki haklarımı korumak için YÖK’e dilekçe ile başvurdum. Önceki gün de avukatım aracılığıyla öğretim üyesi hakkında suç duyurusunda bulundum. Haklarımı sonuna kadar arayacağım.”

DERHAL GÖREVİNDEN ALINMALI

Mağdure Dişiçürük’ün avukatı Gültekin Avcı ise, bilim adamı geçinen birinin, insanlığını unutarak bir hanım öğrenciye bu hakaretler savurmasını çılgınlık olarak değerlendirdi. Avcı, “Görevi kötüye kullanma, eğitim ve öğretim özgürlüğünü engelleme, alenen hakaret suçu işleyen öğretim üyesi hakkında suç duyurusunda bulunduk. Gereğinin yapılacağına inanıyoruz. Aynı zamanda idari açıdan da suç işleyen öğretim üyesi hakkında kurum içi inceleme yapılması da gerekiyor. Disiplin suçu işleyen öğretim üyesinin açığa alınmasını istiyoruz” dedi. Yeni Akit

Etiketler :