Örtüye izin veren Paşa emekli edilmiş

Örtüye izin veren Paşa emekli edilmiş

Başörtülü eşe resepsiyon izni veren paşa erken emekli edilmiş...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın GATA'ya alınmamasının yankıları sürerken, başka isimlerin de benzer uygulamalara maruz kaldığı ortaya çıktı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Kayseri'de 29 Ekim Bayramı için verilen resepsiyona başörtülü eşiyle birlikte katılmasına izin veren paşanın erken emekli edildiğini, bir başçavuşa da 14 gün göz hapsi verildiğini söyledi.

Elitaş, TBMM'de gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını cevapladı.

Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un Emine Erdoğan'ın GATA'a alınmamasıyla ilgili 'keşke yaşanmasaydı' açıklamasının hatırlatılması üzerine Elitaş, Genelkurmay Başkanı'nın dediklerine katıldığını söyledi.

Askere evlatlarını gönderen anaların bu tür yerlere girememesinin acı olduğunu ifade eden Elitaş, kendilerinin de benzer uygulamaya maruz kaldığını açıkladı.

Elitaş, olayı şöyle anlattı: "2003 yılında benzer bir hadiseyi ben eşimle birlikte yaşamıştım. Kayseri Valiliği'nin 29 Ekim'de Orduevi'nde verdiği resepsiyona eşimle gittim. O dönemdeki bir paşanın görevden alındığını ve bize izin veren bir astsubaya da 14 gün göz hapsi verildiğini üzülerek duymuştum. Orduevlerinde, GATA'da, kamu kurum ve kuruluşlarında bu memleketin insanı olan, bu ülkeye asker yetiştiren, askerlik görevini ifa eden yavruları doğuran annelerin böyle yerlere girememesi herhalde içlerini acıtıyordur. Maalesef bu ülke bunları yaşadı. İnşallah bundan sonra yaşamaz. Sayın Genelkurmay Başkanı'nın söylediği de önemli bir şey ve yerinde buluyorum."

Elitaş, bu ismi vermedi ama Ergenekon davasına konu olan darbe günlüklerinde isminin geçtiğini söylemekle yetindi.

TELEFON DİNLEME

Elitaş, bazı milletvekillerinin masaların üzerindeki telefonları kaldırttığı iddialarına ilişkin ise şunları söyledi: "TBMM'nin 4. yasama yılı açıldığında Danışma Kurulu'nda muhalefetten arkadaşlar bu konuyla ilgili tereddütlerini söylediler. O konuda sayın başkan yetkili arkadaşları çağırdı. İncelenmesini ve TİB'den telefonların dinlenebilme ihtimaliyle ilgili bir araştırma yapılmasını istediler. Resmi olmayan bilgi çerçevesinde sorduğumuzda şu anda dinlenemeyen, hatla karışarak dinlenemeyen en önemli unsurun bu telefonlar ama internet bağlantısı olduğu için şifre kırıldığında dinleme yapılabileceğini söylediler. En güvenli telefonun bu olduğunu ifade ettiler. Bu her halde arkadaşların tercihine bırakılıyor. En kolay dinlenen şey cep telefonlarıdır. Arkadaşlarımızın dinlenmeyle ilgili kaygıları varsa cep telefonu kullanmasınlar. Kim dinliyorsa, kim başkasının gizlilik alanına giriyorsa ahlaksızlık, terbiyesizlik yapıyordur. Yasalardaki cezalar az geliyor. TBMM'de dinlemeyle ilgili cezaların artırılması yoluna gidilebilir. Bir arkadaş Aydın İl Başkanı'yla ilgili telefon kaydını buraya getirdi."

 

Etiketler :