Oscar bu gece sahiplerini bulacak

Oscar bu gece sahiplerini bulacak

Golden Globe ve BAFTA'dan sonra sıra geldi Oscar'a. 83. kez dağıtılacak akademi ödülleri için geri sayım başladı.

Sinema dünyasının en prestijli ödülü sayılan Oscar için geri sayım başladı. Herkesin favorisi aşşağı yukarı artık bellli. Öne çıkan isimler aşağı yukarı aynı. En iyi film dalında, Colin Fİrth'ün başrolünü oynadığı film "King's Speech", Hollywood da da son derece iddialı. Türkiye'ye "Zoraki Kral" adıyla gelen film, Oscar ödüllerine tam 12 dalda aday.

 

Film, 8. Edward'ın iki kez boşanmış bir kadınla ilişkisi nedeniyle tahttan feragat etmesi üzerine kardeşi 6. George'un tahta çıkış sürecini anlatıyor. Ancak büyük bir sorun var: 2. Dünya Savaşı'nın eşiğindeki İngiltere'nin Kralı, kekeme! Mikrofonu gördüğü anda, bırakın cümle kurmayı, kilitlenip kalıyor.

 

İmdadına ise  "hiçbir akademik unvanı" olmayan bir konuşma terapisti yetişiyor. "Zoraki Kral"ın hemen arkasında ise sosyal paylayım sitesi Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'in hayatını anlatan David Fincher filmi "The Social Network" var. Oscar öncesi dedikodular, filmin belki en iyi film dalında değil ama en iyi yönetmen dalında Oscar'ı alabileceği yönünde.

 

Sürpriz yaşanılmayacağına kesin gözüyle bakılan kategorilerden birisi En İyi Kadın Oyuncu. Annette Bening yaşı itibariyle sempati toplasa da Natalie Portman'ın performansı göz ardı edilemeyecek düzeyde. İşte bu yüzden de Portman'ın "Siyah Kuğu" filmindeki rolü ile en iyi kadın oyuncu Oscar'ı almasına kesin gözü ile bakılıyor.

 

En İyi Kadın Oyuncu'da olduğu gibi Erkek Oyuncu'da da sürpriz beklenmiyor. Colin Firth, Altın Küre, SAG ve Bafta'dan sonra Akademi Ödülü'nü de evine götüren isim olacak gibi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :