Osman Baydemir'e Paşa Zırhlısı araba

Osman Baydemir'e Paşa Zırhlısı araba

Osman Baydemir eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'a tahsis edilen 650 bin TL'lik Audi A8 zırhlı araçın benzerini aldı.

Resmi aracını 'Hız yapmıyor' diye beğenmeyen Baydemir'e yeni makam aracı tahsis edildi.

Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'e makam aracı olarak 650 bin TL'ye mal olan zırhlı Audi-8 model otomobil alındı. 2008'de emekli olan eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'a, Baydemir'in aracının bir üst modeli olan Audi A8L marka zırhlı fiyatı 1.4 milyon TL olan makam aracı tahsis edilmişti.

HIZ YAPMIYOR
Habertürk Gazetesi'nden Veysi İpek'in haberine göre, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi daha önce tahsis edilen makam araçlarından birini 'görüş açısı kötü', diğerini de 'hız yapmıyor' diye beğenmeyen Baydemir'e yeni araç almak için 25 Kasım 2010'da ihaleye gitti. İhaleyi Diyarbakır'daki bir turizm şirketi verdiği 498 bin TL'lik teklifiyle kazandı.

NANO TEKNOLOJİ
Normal zırh takıldığında otomobilin ağırlığının 3 tona çıkacağı öğrenilince, 400 kilo daha hafif olması için araca 70 bin Euro'luk nano teknolojili özel kumaştan zırh giydirildi. Böylece aracın maliyeti 651 bin TL'ye çıktı.

RESMİ PLAKA TAKILDI
Baydemir, daha önce Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin kuruluşu Diyar A.Ş.'den kiralanan Volvo S-80 model zırhlı otomobili kullanıyordu. Bu otomobilin zırhlarının çelik olması ve camlarının görüş mesafesini düşürmesi nedeniyle yeni otomobil istendi. Diyar A.Ş. geçen yıl Audi-6 marka yeni bir zırhlı otomobil aldığı ancak otomobilin ağırlığı nedeniyle verim alınamadığı öğrenildi. Yeni alınan makam otomobiline resmi plaka takıldı.
 

Etiketler :