Osman Can’a sürpriz görev

Osman Can’a sürpriz görev

İktidar özgürlüğün sınırlarını genişletecek yeni anayasa için Doç. Dr. Osman Can'ı göreve çağırdı.

Seçkin ERGÜN'ün haberi

İktidarın seçim vaadi özgürlükçü Anayasa'nın mimarı, Anayasa Mahkemesi eski raportörü Doç. Dr. Osman Can olacak. Can, Dolmabahçe'deki Başbakanlık ofisinde çalışmalara başladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim vaadi olan yeni Anayasa çalışmaları başladı. Anayasa Mahkemesi eski raportörü Doç. Dr. Osman Can, bazı akademisyenlerle birlikte taslak hazırlamak için harekete geçti.  İstanbul Dolmabahçe'deki Başbakanlık ofisinde çalışan Can, Başbakan Erdoğan'a danışmanlık hizmeti de veriyor.

BÜROKRATİK OLİGARŞİYE SON

Can'ın hazırladığı taslak çalışmanın ayrıntıları da belli olmaya başladı. Edinilen bilgiye göre taslakta özgürlükler esas alınacak. Erdoğan'ın sık sık şikâyet ettiği bürokratik oligarşi yeni Anayasa ile son bulacak. Askeri Yüksek İdare Mahkemesi ve Askeri Yargıtay kaldırılacak.

Osman Can ve ekibinin hazırladığı taslağın, seçime kadar tamamlanacağı belirtiliyor. İktidarın seçimden sonra bu metni esas alarak Prof. Dr. Ergun Özbudun'un hazırladığı taslağı ve TOBB, TÜSİAD, TUSCON, Barolar Birliği gibi çeşitli kurumların çalışmalarını masaya koyacağı belirtiliyor. Tüm bu çalışmaların ardından oluşturulacak nihai taslağın ise  kamuoyunun tartışmasına sunulacağı ifade ediliyor.

ALMAN EKOLÜNÜN TEMSİLCİSİ

Doç. Dr. Osman Can, Türk hukuk sistemi içinde Alman ekolünün temsilcisi olarak biliniyor. Can,  Köln Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde 'Türk ve Alman Hukukunda Cumhurbaşkanının Hukuksal Konumu' başlığıyla yüksek lisans tezi, 'Düşünceyi Açıklama Özgürlüğünün Anayasal Sınırları' başlığıyla doktora tezi verdi. Can'ın çalışmaları Almanya'da da yayımlandı. Can, Türkiye'deki Anayasa tartışmalarında sık sık Alman Anayasası'nı örnek olarak gösterdi.

BUGÜN

 

Etiketler :