Osman kaçmaz Otel'de basıldı

Osman kaçmaz Otel'de basıldı

Bir gazetede bugün yayınlanan 'Kaçmaz, otelde basıldı' başlıklı haberin kamera kayıtları ortaya çıktı.

Kayıtlarda, 303 No'lu otel odasının kapısını çalan polise, içeriden, "Ben hakimim" diye cevap veriliyor.

Hatay'da bir otelde, '303 ve 304 numaralı odalarda yabancı uyruklu kadınların alıkonulduğu ve kokain kullanıldığı' ihbarını değerlendiren Kaçakçılık ve Organize Suçla Mücadele Şubesi ekipleri, nöbetçi savcılıktan alınan yakalama ve arama kararına dayanarak, gece saat 02.30 sıralarında verilen adrese baskın yaptı. Polis ekipleri, baskın anını kamera ile kayıt altına aldı.

Her iki odanın da kapısına gelen görevli polisler, kısa süren hazırlığın ardından 303 ve 304 numaralı odaların kapısını çalmaya başladı. İçinde Sincan 1. Ağır Ceza Mahkeme Başkanı Osman Kaçmaz'ın olduğu 303 no'lu odanın kapısı, arkadan zincirlendikten sonra aralandı.



Polislerin yanında bulunan otel görevlisi, açık kapıdan içeriye "Polis arkadaşlar geldiler efendim" diye seslenirken, içeriden "Niye? Ne var?" diye karşılık geldi. Polis de kapıdan içeriye "Işığı yakar mısınız beyefendi." dedi.

Kaçmaz'ın, kapıyı açmak istememesi üzerine, görevli polis memuru "Efendim, anlıyorum. Kapı böyle dursun. Biz içeri girmeyeceğiz." dedi.
Koridorda baskın anını kayda alan kamerayı gören Osman Kaçmaz, görevli memura, "Söyleyin kameralar girmesin" diye ikazda bulundu.

Odaya giren polis ile hakim Kaçmaz arasındaki diyalog şu şekilde devam etti:

- Polis: Mahkemeden arama kararı var. Arama yapmamız gerekiyor.

- Osman Kaçmaz: Kamera istemiyorum ya ben Allah Allah.

- Polis: Siz içeri geçin ben kamerayı almayacağım. Ben bayan görevli ile içeri gireceğim.

- Osman Kaçmaz: Kamera içeri gelmesin.

- Polis: Tamam beyefendi. Siz içeri girin.

- Osman Kaçmaz: Hakimim ben ya!

Otel görevlisi, polislerleOsman Kaçmazarasında yaşanan diyaloğun arasına girerek, "Ben böyle bir şey görmedim. Giyinsin çıksınlar. Çıplak mı çıksınlar. Müşterilere zarar verir." diye konuştu.
304 No'lu odanın kapısını uzun süre çalan polisler, kapının açılmaması üzerine, otel görevlisinden yedek anahtar istedi. Yedek anahtarı veremeyeceğini söyleyen görevliye, polis memuru, "Mahkeme kararımız var. Kapı açılmazsa gereğini yaparız." diye cevap verdi.

Odanın kapısının açılmasından sonra, içerideki kişi polislere, "Ben avukatım" dedikten sonra, kamerayı işaret ederek "Çekiyor mu?" diye soruyor.

Polis ise, "Her ihtimale karşılık çekmemiz gerekiyor." diye karşılık veriyor.

"Biz hukuka aykırı bir şey yapmıyoruz." diyen görevli polis, içerideki kadından kimliğini istiyor. Kadın da buna karşılık, "Yanımda. Ama, sizin kimliğinizi göreyim?" dedikten sonra, polisin kimliğini teyit etmek için ehliyetini de istiyor.

Avukat olduğunu söyleyen kişi, polisin arama yapmaya başlamasından sonra "Arama kararınız var mı?" diye soruyor.

Kısa bir süre sonra arama kararı avukata veriliyor. Yatağın üstüne oturan avukat arama kararını okuduktan sonra, odadan çıkıyor. Polisler de odanın tamamında arama yapıyor.


 

Etiketler :