Osmaniye'de bomba patladı

Osmaniye'de bomba patladı

Yarbaşı tren istasyonu ile Bahçe arasındaki bölgede tren raylarına teröristler tarafından döşenen mayının patlaması neticesinde hasar meydana geldi.

Fevzipaşa-İskenderun arasında çalışan yük treni Osmaniye'nin Bahçe ilçesi Taşoluk İstasyonu ile Düziçi ilçesi Yarbaşı İstasyonu arasındayken PKK terör örgütü tarafından raylara konulduğu tahmin edilen bomba patladı. Olayda ölen ve yaralanan olmadığı bildirildi.

Osmaniye'nin Düziçi İlçesi Yarbaşı tren istasyonu ile Bahçe arasındaki bölgede tren raylarına teröristler tarafından döşenen mayının patlaması neticesinde hasar meydana geldi. Patlama Fevzipaşa-İskenderun arasında çalışan 6300 sayılı yük treninin geçtiği sırada patlatılmasının planlandığı fakat tren geçişinden sonra mayının patladığı öğrenildi. Vali Celallettin Cerrah, olayda ölen ya da yararlanın olmadığını sadece tren seferlerinin bir müddet iptal edildiğini söyledi.

Patlama sonucu rayların kırıldığını belirten Cerrah, ''Olayın ardından Malatya ile Adana arasında tren seferleri durduruldu. Demir yolu ekipleri rayların tamiratına başladı ve kısa sürede trafiğe yeniden açılacak. Jandarma ekipleri, bombanın türü ve nasıl konulduğuyla ilgili çalışmalarını sürdürüyor'' dedi.

Bölgede terör örgütüne yönelik operasyonların başlatıldığı bildirilirken tren seferlerinin tekrar açılmak üzere olduğu öğrenildi.

Etiketler :