Osmanlı geleneği 'Dersiam' Süleymaniye'de yaşatılıyor

Osmanlı geleneği 'Dersiam' Süleymaniye'de yaşatılıyor

Osmanlı döneminde "halka açık ders" anlamına gelen "dersiam geleneği", İstanbul Müftülüğü'nce Süleymaniye Camisi'nde hayat buluyor.

Osmanlı döneminde "halka açık ders" anlamına gelen "dersiam geleneği", İstanbul Müftülüğü'nce Süleymaniye Camisi'nde yaşatılmaya devam ediyor.

İstanbul Müftülüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Müftü Yardımcısı Abdurrahman Binbir tarafından Süleymaniye Camisi'nde öğle namazları öncesi cemaate yönelik gerçekleştirilen derslere, vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Binbir, cuma namazları öncesi dışında hafta içi her öğle namazı öncesi cemaatle ders yaptıklarını belirtti.

Süleymaniye'de 6 yıldır halka açık dersler yaptığını vurgulayan Binbir, "Derslerde hadis ve tefsir ağırlıklı konular işliyorum. Derslerimizi soru ve cevap usulüne uygun olarak yapıyoruz. Bu işi Allah rızası için dert edindik. İnsanlarımıza bir şeyler öğretmeye ve faydalı olmaya çalışıyoruz. Faydalı olduğuna da inanıyorum. Derslerimizin sonunda cemaatimize kitaplar ve hadis kartelaları hediye ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.