Osmanlı şehzadesi yokluk içinde öldü!

Osmanlı şehzadesi yokluk içinde öldü!

Osmanlı hanedanı dün bir üyesini daha kaybetti. Sultan 5. Mehmet Reşad'ın torunlarından Şehzade Hasan Efendi, son iki aydır mücadele ettiği kansere yenik düşerek yaşamını yitirdi..

Osmanlı padişahlarından Sultan 5. Mehmed Reşat'ın büyük oğlu Şehzade Mehmed Ziyaettin Efendi'nin torunu Şehzade Hasan Efendi, dün Mısır'ın başkenti Kahire'de hayatını kaybetti..

Haber 7'ye konuşan Osmanlı Hanedanı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Osmanoğlu, hanedanın bir üyesini daha kaybetmenin üzüntüsü içinde olduğunu söylerken, '64 yaşında olan Şehzade Hasan Efendi, Kahire'de dün (25 Mayıs) hayatını kaybetti. Kanser hastasıydı ve son iki ayı acılar içinde geçti.. Maddi imkanının olmaması nedeniyle tedavisi gerektiği gibi yapılamadı.. Devletimiz gerektiği ilgiyi göstermedi diyebilirim. Sayın Dışişleri Bakanımız daha önce de sağlık durumu hakkında bilgi almıştı ve bugün de başsağlığı için aradı' dedi..

Şehzade Hasan Efendi'nin Dubai'de bulunan kardeşinin talimatıyla vefat ettiği Kahire'de defnedildiğini söyleyen Osmanoğlu, 'Hasan Efendi daha önce de Ürdün Fahri Konsolosluğu da yapmıştı' dedi..

Haber 7

Etiketler :