Osmanlı sonrası Ortadoğu haritası cetvelle çizildi

Osmanlı sonrası Ortadoğu haritası cetvelle çizildi

Yüz yıl önce Osmanlı'yı cetvelle lime lime doğrayan kadının varisleri bugün daha vahşi yöntemler ile aynı coğrafyaya çökmeye çalışıyorlar.

Yeni Söz gazetesi, karanlık güçlerin taşeronlaştırdığı terör örgütlerinin tam da Türkiye'yi kan gölüne çevirmek istediği şu günlerde, bundan tam 100 yıl önce yine benzeri örgütlerce yapılan ve başarıya ulaşan planı işaret ederek bu günlerde yaşanan terör olaylarına dikkat çekti..

İşte Yeni Söz gazetesinin bugünkü birinci sayfasında yer alan o analiz haber:

OSMANLI'DAN DEVLETÇİKLER ÇIKARDILAR

Yüz yıl önce cetvelle çizilerek 51 devletçik çıkarılan Osmanlı toprakları, yüz yıl sonra aynı tasarımla karşı karşıya.

Osmanlı Devleti'nin kapladığı alanda bugün 30 ülke ile birlikte, irili ufaklı özerk yönetimler de dahil olmak üzere 51 yönetimin var olduğu söylenebilir.

OSMANLI TOPRAĞINI CETVELLE PARSELLEYEN KADIN

Her ne kadar onun karşısında üçüncü sınıf bir ajan olan Thomas Edward Lawrence hak ettiğinden fazla şöhrete sahip ise de, Osmanlı topraklarını cetvelle parselleyip peşkeş çekilmesine yardım eden kadını, arkeolog Gertrude Bell'in hikayesi pek bilinmez.

CETVEL, PERGELLE ÇİZİP İSİM BİLE VERDİ

Siyonistlerin ele geçirmek için can attığı Kudüs'ü üst olarak seçen İngiliz ajan Gertrude Bell, masanın üzerine yaydığı kağıtlara, cetvel, pergel, gönye ve renkli kalemlerin yardımıyla çizimler yaparak her birine isimler vermişti.

KAVİMLERİ, ŞEHİRLERİ İKİYE BÖLDÜ

Çizimlerini sadece cetveli düz tutarak değil, kavimleri şehirleri ikiye bölecek şekilde yaptı. Böyle yapmasında amaç, oluşturulacak yapay devletlerin ileride birbirine düşmesi için şeytanca kurgulanıyordu.

YENİ TAŞERONLAR: PKK, YPG, IŞİD

İslam topraklarında yüz yıl aradan sonra yeniden başlayan "böl, parçala, yut" taktiğinin ardından bu kez daha güçlü ajanlar ve onların bağlı olduğu MI6, MOSSAD VE CIA gibi acımasız örgütler ve baronlar yer alıyor. PKK, YPGIŞİD ve benzeri örgütler de yeni tasarımın taşeronları..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.