ÖSO'dan İngiltere'ye 'ihanet' suçlaması

ÖSO'dan İngiltere'ye 'ihanet' suçlaması

Özgür Suriye Ordusu Genelkurmay Başkanı Tümgeneral İdris, "İngiltere'nin Suriye muhalefetine silah yardımı yapmama" kararını değerlendirdi.

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Birleşik Komutanlığı Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Selim İdris, İngiltere'nin Suriye muhalefetine silah yardımı yapılmayacağına ilişkin kararını "Suriye halkını ölüme terk etmek ve ihanet" olarak nitelendirdi.

İdris yaptığı yazılı açıklamada, İngiltere Başbakanı David Cameron'un kararının Suriye halkını Esad güçlerinin katliamlarıyla başbaşa bırakmak anlamına geldiğini vurgulayarak, "Cameron'un Suriye muhalefetine silah yardımı yapılmayacağını teyit etmesi, Suriye halkını Esad güçlerinin katliamlarıyla başbaşa bırakmak ve ölüme terk etmek anlamına gelmektedir. Bu ihanet aynı zamanda ülkemizdeki El-Kaide örgütünü güçlendirecektir" ifadesini kullandı.
İdris, ÖSO'ya ulaştırılan "gelişmiş silahlar" ile mühimmatın, çeşitli silahlı muhalif gruplara dağıtılması ve kullanımı hakkında da bilgi verdi.
"Değişik cephelerde Esad güçleriyle çarpışan silahlı gruplara mühimmat ve mali desteği ulaştırmak için ellerindeki tüm imkanları seferber ettiklerini fakat yardımların ihtiyaç duyulan miktarın altında olduğunu" vurgulayan İdris, şunları kaydetti:
"Bize ulaştırılan mühimmatı gelir gelmez cephe ve bölge meclislerine dağıtıyoruz. Dağıttığımız silah, mühimmat ve paraların miktarları tescil edilmektedir. Verilen silahlar grupların tümüne dağıtılacak miktarda değildir. İhtiyacımızı karşılamamaktadır.  Aldığımız silahların tümünü muhtelif operasyonlarda kullanıyor ve olumlu sonuçlar alıyoruz."
Merkezi Londra'da bulunan The Telegraph gazetesi, dün İngiltere Başbakanı Cameron'un  Suriyeli muhaliflere silah yardımı yapmamayı kararlaştırdığını, Cameron'ın kararını, İngiltere ordusunun tavsiyesi doğrultusunda aldığını belirtmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.