"OSTİM modelini Kırgızistan'da da uygulamak istiyoruz"

"OSTİM modelini Kırgızistan'da da uygulamak istiyoruz"

Kırgızistan Bakanlar Kurulu Başkanı Caparov'dan OSTİM'e ziyaret:

ANKARA (AA) - Kırgızistan Bakanlar Kurulu Başkanı Akılbek Caparov, Türkiye'nin tecrübelerinden yararlanmak istediklerini belirterek, "OSTİM modelini Kırgızistan'da da uygulamak istiyoruz." dedi.

OSTİM OSB'den yapılan açıklamaya göre, temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye gelen Kırgızistan Bakanlar Kurulu Başkanı Caparov, programı kapsamında OSTİM'i ziyaret etti.

Bölge hakkında detaylı bilgiler alan Caparov, OSTİM Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda, OSTİM ekosisteminin çalışmalarını, kurumlarını ve projelerini dinledi.

Caparov, 1993 yılında da OSTİM'i ziyaret ettiğini hatırlatarak, o günden bu yana bölgenin çok geliştiğini söyledi. Türkiye'nin tecrübelerinden yararlanmak istediklerini bildiren Caparov, "Ülkemizde havaalanına yakın bir yerde serbest ekonomi bölgemiz var. OSTİM modelini Kırgızistan'da da uygulamak istiyoruz. Bir şehrin etrafında böyle bir bölgenin kurulmasını arzu ediyoruz. Bize danışmanlık yaparsanız buna benzer bölgeyi kurmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

- "Elimizden geleni yapmaya hazırız"

OSTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, OSTİM'li bir grup iş insanıyla 2021 yılında Kırgızistan'ı ziyaret ettiklerini anımsattı.

Bugüne kadar 22'ye yakın ülkede OSB yapımı konusunda iş birliği yaptıklarına dikkati çeken Aydın, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Sizin için yapabileceğimiz ne varsa yapmaya amadeyiz. OSTİM, Türkiye'de kendine has özellikleri olan bir bölge. Ortak değerlerimiz, birbirimizle alışveriş yapacak çok sayıda fırsat var. Bunları geliştirmek için bölge olarak elimizden geleni yapmaya hazırız. OSTİM, hemen hemen bir şehrin, bir bölgenin kurulmasıyla ilgili uçtan uca her şeyin yapıldığı bir bölge."

Kırgızistan Bakanlar Kurulu Başkanı Caparov ve beraberindeki heyet, program kapsamında OSTİM OSB Teknik Koleji'nde de incelemelerde bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.