Ostim'de patlayan tüpler aynı firmaya ait

Ostim'de patlayan tüpler aynı firmaya ait

Ankara OSTİM'de oksijen tüplerinin infilak etmesi sonucu meydana geldiği bildirilen patlamalarda, tüplerin aynı firma tarafından üretildiği ileri sürüldü.

Perşembe günü Ortadoğu Sanayi ve Ticaret Merkezi (OSTİM) ile İvedik Organize Sanayi bölgelerinde art arda yaşanan ve 17 işçinin ölümüne neden olan patlamalarla ilgili incelemeler sürüyor.

    İtfaiye, Sivil Savunma ve sağlık ekiplerinin olay yerindeki enkaz kaldırma çalışmalarını büyük ölçüde tamamlamasıyla birlikte bölgede savcılık incelemeleri başlatıldı. Savcılık ve yetkili birimlerin yaptıkları ilk incelemelerde patlamalara atölyelerde bulunan oksijen tüplerinin neden olduğu bildirildi. Yapılan incelemelerde ayrıca, iki işyerinde de kullanılan oksijen tüplerinin aynı firma tarafından üretildiği ileri sürüldü.

    Tüplerin üretildiği Ersoy Gaz Sanayi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Ersoy ise, dün yaptığı yazılı açıklamayla iddialara cevap vermişti.

    Ersoy, bugüne kadar dolumunu yaptıkları tüplerde herhangi bir sorunun yaşanmadığını ve tüplerin periyodik bakımlarının düzenli bir şekilde yapıldığını hatırlatmıştı. Ersoy, ayrıca, oksijen tüpünün patlamasının benzeri büyüklükteki hasara sebebiyet vermeyeceğine dikkat çekerek, konunun uzmanlar ve bilirkişilerin araştırmaları sonucu netlik kazanacağını aktarmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :