ÖSYM'de skandallar zinciri

ÖSYM'de skandallar zinciri

İki gündür ÖSYM sitesine erişilememesi haftasonu yapılacak olan Yüksek Lisans Sınavı'na (ALES) girecek öğrencileri şoke etti. Bu yıl sınava giriş belgeleri adreslere gönderilmediği için adayların sınava girebilmek için ösym sitesinden sınava giriş belgele

ÖSYM'nin www.osym.gov.tr internet sitesini, hackleyen Vedat Odabaşı isimli bir hacker, medya kuruluşlarına wdt_29aralik@hotmail.com isimli bir adresten bir mail göndererek, sistemden soru çalmanın pek de zor olmadığını ispatladığını iddia etti.  Hacker, gönderdiği mailde ösym.gov.tr'nin sistem açık kodları olduğunu iddia ettiği bilgileri de paylaştı. 

PANİK HAVASI

Çeşitli sosyal paylaşım siteleri ve forumlarda ÖSYM'nin sitesine erişilemememesi ALES adaylarına büyük bir panik yaşattı. Dünden bu yana yaşanan sorun saat şu saatlerde çözülürken, ÖSYM haberler üzerine AA'ya bir açıklama yaparak teknik sorunun giderilmeye çalışıldığını ve sitenin bir an önce açılacağını duyurdu. ÖSYM'nin sisteminin saldırıya açık olması ve iddia edildiği gibi teknik bir sorun var isede iki gündür çözülememesi kafalardaki soru işaretlerini artırdı.

ÖSYM'DEN AÇIKLAMA

ÖSYM’nin internet sitesinin teknik çalışmalardan dolayı bir süre hizmet veremediği bildirildi. Edinilen bilgiye göre, ÖSYM’nin "www.osym.gov.tr" adlı internet sitesi bazı teknik çalışmalardan dolayı hizmet veremeyecek.  Sitenin en kısa sürede kullanıma açılacağı belirtildi.

 MAHKEME ÖSYM'DEN ŞİFRE SKANDALIYLA İLGİLİ SAVUNMA İSTEDİ

YGS’deki şifre iddiaları üzerine sınavın iptali istemiyle açılan davayı görüşen Ankara 7. İdare Mahkemesi ÖSYM’den savunma istedi.

"YGS’de şifreleme yapıldığı" iddiaları üzerine 27 Mart 2011’de yapılan YGS’nin iptali istemiyle Danıştay’a dava açılmıştı.

Davayı görüşen Danıştay 8. Dairesi görevsizlik kararı vererek davanın idare mahkemesinde açılması gerektiğini bildirmişti.

Davayla ilgili ilk incelemesini yapan Ankara 7. İdare Mahkemesi, davalı ÖSYM’den savunma istedi. Mahkeme, ÖSYM’nin savunması geldikten sonra sınavın yürütmesinin durdurulması istemini karara bağlayacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.