ÖSYM'den flaş açıklama

ÖSYM'den flaş açıklama

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) bugün yapılan ön lisans düzeyi KPSS devam ederken ve bittikten sonra çıkan adayların bazı soruları internet ortamında paylaştığının tespit edildiğini açıkladı

ÖSYM'den yapılan açıklamada, 2012-Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS-Ortaöğretim/Önlisans)'nın ön lisans düzeyindeki birinci oturumun bugün yapıldığı belirtildi.

"Sınavdan çıkan bazı adayların sınav süresi devam ederken ve sınav bittikten sonra sınava ait bazı soruları internet ortamında paylaştıkları görülmüştür." denilen açıklamada, "ÖSYM tarafından yapılan sınavlarda sorular telif hakkı ile yasal koruma altındadır. ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hangi amaçla olursa olsun, soruların tamamının veya bir kısmının kopya edilmesi, fotoğraflarının çekilmesi, herhangi bir yolla çoğaltılması, elektronik ya da başka bir yolla dağıtılması yasaktır. Sınav sorularını hangi şekilde olursa olsun yayınlayanlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır. Soru kitapçığını sınav salonundan çıkarmak kesinlikle yasaktır. Soru kitapçığının sayfalarını yırtarak, soruları bir kâğıda yazarak veya başka yollarla yayınlayanların bu eylemleri sınavın güvenliği açısından da risk oluşturmaktadır. Bu ve benzeri şekilde sınav sorularını sınav salonundan çıkararak yayımlayan kişiler tespit edilmektedir; bu adayların sınavı geçersiz sayılacak ve haklarında 6114 Sayılı Yasa kapsamında işlem başlatılacaktır. Ayrıca pek çok sınav salonunda sınavın yürütülmesi kamera ile görüntülenmiştir. Sınav kurallarına aykırı durumlar tespit edilip, ilgililer hakkında yasal işlem yapılacaktır." denildi.

SINAV BELGELERİNİN AÇIKTA BIRAKILMASI ADAY AÇISINDAN SAKINCALI OLABİLİR

Sınava giriş belgelerinin ÖSYM tarafından adaylara gönderilmediği belirtilen açıklamada, "Adaylar, sınava giriş belgelerini internetten kendi TC kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinmektedir. Sınav sonrası bazı adaylar sınava giriş belgelerini kamuya açık alanlarda bırakmaktadır. Bunun yapılması ÖSYM açısından bir sorun teşkil etmemekle birlikte, aday açısından sakıncalı sonuçlar oluşturabilecektir. Belgenin üzerinde adayın TC kimlik numarası, adı soyadı ve benzeri kişisel bilgileri bulunduğundan adaylar, sınavdan sonra bu belgelerini imha etme konusunda daha dikkatli olmalıdır." ifadelerine yer verildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.