Otel odasında esrarengiz görüşme

Otel odasında esrarengiz görüşme

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Osman Kaçmaz'ın, Ergenekoncuları hararetle savunan Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun başkanı olduğu YARSAV üyesi olduğu ortaya çıktı.

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Kaçmaz'la ilgili ortaya çıkan bu gelişmenin yanı sıra, geçtiğimiz Şubat ayında Ankara'da bir grup Alman hukukçuyla görüşen YARSAV Başkanı Eminağaoğlu ve Yargıtay eski Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun da Cumhurbaşkanı'nın nasıl yargılanabileceği konusunda görüş alışverişinde bulunduğu ortaya çıktı.

OTEL ODASINDA ESRARENGİZ GÖRÜŞME

Uzun yıllar Alman istihbaratında çalışmış olan araştırmacı-yazar Talip Doğan Karlıbel, Ankara'daki toplantıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Gazetemize konuşan Karlıbel, Heinrich Böll Vakfı yöneticisi Dr. Jur Engelhardt ve yanındaki beş kişilik Alman hukukçu ekibinin bulunduğu Ankara'da bir otel odasındaki toplantıda, YARSAV Başkanı Eminağaoğlu ve emekli Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün nasıl yargılattırılabileceği konusunu görüştüklerini söyledi.

"BEN HERKESLE GÖRÜŞÜRÜM"

Karlıbel'in ortaya çıkardığı skandal görüşmeyle ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ise iddialar karşısında panikledi. YARSAV Başkanı, Alman hukukçularla neler görüştüğüne dair sorumuza "Nereden çıktı bu şimdi? Beni takip mi ediyorsunuz? Görüşmek suç mudur? Görüşemez miyim?" şeklinde geçiştirmeye çalışırken "Yani böyle bir görüşmeniz oldu mu?" şeklindeki sorumuza, "Ben Türkiye'de yurtdışından gelen ve ben yurtdışına gittiğimde her türlü hukukçularla görüşürüm. Sorularınızı iyi niyetli bulmuyorum açıkçası. Sizi anlamakta zorlanıyorum" şeklinde cevap verdi.

"ÜYESİ OLSA NE OLUR Kİ"

Geçtiğimiz günlerde Ergenekon taraftarlarının Almanya'da düzenlediği konferansa da katılmış olan Eminağaoğlu, Sincan Ağır Ceza Hakimi Osman Kaçmaz'ın YARSAV üyesi olup olmadığına ilişkin sorularımıza da kaçamak cevaplar verdi. Eminağaoğlu, "Üyesi olsa ne olur olmasa ne olur. Niye bu kadar üzerinde duruyorsunuz ki. Anayasa Mahkemesi raportörü Osman Can da bizim üyemizdir. Ne var bunda" dedi.

EMİNAĞAOĞLU, SİNCAN HAKİMİNE İPTAL ETTİRMİŞTİ

Cumhurbaşkanı'nın Anayasaya göre yargılanıp yargılanmayacağına dair sorumuza ise Eminağaoğlu, "Bizim Cumhurbaşkanının yargılanması konusunda 2007 yılında yaptığımız bir basın açıklaması var. Ben bu konuda sizinle görüşmek istemiyorum" cevabını verdi. Gül hakkında 'yargılansın' kararı veren Osman Kaçmaz'la ilgili bu açıklamaları yapan Eminağaoğlu, kendisine ve derneğe ait telefonların dinlenip dinlenmediği yönünde yaptığı başvurunun Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen takipsizlik kararını Sincan Ağır Ceza Mahkemesi'ne iptal ettirmişti.

"ALMAN HUKUKÇULARLA HER ZAMAN GÖRÜŞÜRÜM"

Alman hukukçularla Ankara'daki otelde yapılan görüşme, emekli Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu tarafından da doğrulandı. Kanadoğlu, YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ile birlikte milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması ve Cumhurbaşkanının yargılanması konusunda Ankara'da Alman hukukçularla bir otelde özel görüşme yaptıkları yönündeki iddialarla ilgili sorumuza ilginç bir cevap verdi. Türkan Saylan'ın cenaze töreninde ulaştığımız Kanadoğlu, "Şu an gayri münasip bir yerdeyim. Şu an konuşabilecek durumda değilim" diyerek telefonu kapatmak istedi. Alman hukukçularla toplantı yaptıkları iddialarını hatırlatmamız üzerine Kanadoğlu, "Ben Alman hukukçularla her zaman görüşüyorum. Ancak benim bu konulardaki görüşlerim zaten yazdığım makalelerde ve kitaplarımda yer alıyor" dedi.

"BU KONUYU UZUN TUTAMAM"
"Cumhurbaşkanı yargılansın mı diyorsunuz?" sorusuna, "Ben bunu 2 senedir söylüyorum. Makalemde de söyledim. Benim bu konudaki görüşüm açıktır" diyen Kanadoğlu, "Alman hukukçularla görüşmeniz etik mi?" sorusuna ise, "Ben zaten açık açık söylüyorum düşüncelerimi. Şu an hiç müsait değilim. Bu konuyu bu kadar uzun tutamam" dedi.

EMİNAĞAOĞLU'NUN SİNCAN MAHKEMESİ SEVDASI
Öte yandan Cumhurbaşkanı Gül hakkında şüpheli olduğu yönünde verdiği karar ile gündeme gelen Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi daha önce kamuoyunun gündemine hep AK Parti karşıtı kararları ile geldi. YARSAV Başkanı Eminağaoğlu, 'telefonlarım dinleniyor' diyerek Ankara Adliyesi'ne yaptığı başvuru için 'takipsizlik' kararı verilince, Sincan Adliyesi'ne başvurmuş ve verilen 'takipsizlik' kararını iptal ettirmişti.

ERDOĞAN'LA İLGİLİ KRİTİK KARAR
Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz, daha önce de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında 'Sayın Öcalan' sözüne verilen takipsizlik kararının kaldırılmasına karar vermişti.
Yukarı

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :