Oteldeki mahkuma soruşturma açıldı

Oteldeki mahkuma soruşturma açıldı

Hürriyet gazetesinin manşetten duyurduğu cezaevinde hükümlü olması gereken bir tutuklunun Hilton Oteli'nde kaldığı ile ilgili iddialara el koydu.

Adalet Bakanlığı, bugün bir gazetede yer alan ''ceza infaz kurumunda bulunması gereken bir hükümlünün otelde kaldığına'' ilişkin haberdeki iddiaların adli ve idari olarak soruşturulduğunu bildirdi.

Adalet Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı basın yayın organlarında, bir hükümlü ile ilgili, ceza infaz kurumunda bulunması gereken süre içinde otelde kaldığına ilişkin iddialar ortaya atıldığı hatırlatıldı. Haberde adı geçen hükümlünün Türk Ceza Kanunu'nun 220/1, 62, 53/2 maddeleri uyarınca 2 yıl 8 ay 6 gün hapis ve ayrıca 10 ay süreli hapis cezalarını çekmek için 25 Nisan 2008'de Sarıoğlan Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim olduğu ifade edilen açıklamada, hükümlünün, ceza süresinin uzunluğu nedeniyle 15 Mayıs 2008'de Nevşehir E tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna nakledildiği anlatıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Söz konusu hükümlünün, 2004-2005 yılları arasında toplam 449 gün tutuklulukta geçen süresi bulunması ve açık ceza infaz kurumlarına ayrılma koşullarını taşıması nedeniyle, talebi doğrultusunda 8 Ağustos 2008'de Pınarbaşı Açık Ceza İnfaz Kurumuna nakli gerçekleştirilmiştir. Daha sonra bu kurumdan 13 Nisan 2009'da tahliye edilmiştir. Hükümlünün, Pınarbaşı Açık Ceza İnfaz Kurumunda iken sağlık problemleri nedeniyle 26 Ağustos 2008'de Pınarbaşı Devlet Hastanesine götürüldüğü, buradan Kayseri Devlet Hastanesine sevk edildiği, 27 Ağustos 2008-01 Eylül 2008 tarihleri arasında burada yatarak tedavi gördüğü belirlenmiştir. Haberde konu edilen olay tüm yönleriyle adli ve idari olarak soruşturulmaktadır.''

Etiketler :