Oto pazarında fiyatlar düşmüyor

Oto pazarında fiyatlar düşmüyor

omotiv Sektörünün Kalbi Durumundaki Bursa'da, Dünyayı Sarsan Ekonomik Krize Arğmen İkinci El Oto Pazarındaki Fiyatlar Düşmüyor. Eksi 2 Dereceyi Bulan Soğuk Havaya Rağmen Binlerce Otomobil, Pazarda Boy Gösterirken, Vatandaşlar Pahalı Fiyatlar Nedeniyle Oto

Otomotiv sektörünün kalbi durumundaki Bursa'da, dünyayı sarsan ekonomik krize arğmen ikinci el oto pazarındaki fiyatlar düşmüyor. Eksi 2 dereceyi bulan soğuk havaya rağmen binlerce otomobil, pazarda boy gösterirken, vatandaşlar pahalı fiyatlar nedeniyle otomobillere sadece bakmakla yetindi.

Çalı Yolu üzerindeki Nilüfer Belediyesi Vakfı Açık Oto Pazarı'nda çok sayıda değişik marka ticari araç ve otomobil 5 bin ile 40 bin YTL arasında fiyatlarla satışa sunuluyor. Otomobil satışlarında yıl başından bu tarafa yaşanan durgunluk, krizle etkisini daha da artırdı. Ancak fiyatlarda düşüş olmaması dikkat çekiyor. Havanın soğuk olmasına karşın yüzlerce vatandaş, ikinci el oto pazarına akın etti. Araç bayilerinin de çok sayıda arabayı oto pazarında satışa çıkartması üzerine yoğunluk arttı. Çok sayıda markanın görücüye çıktığı pazarda, 5 bin ile 40 bin YTL arasında araçlar satışa sunulurken, vatandaşlar bütçesine göre hareket ederek, araç sahipleriyle sıkı pazarlığa girişti.

Uzun zamandan bu yana yaşanan durgunluğun baharın gelmesiyle atlatıldığını ifade eden galericiler, vatandaşların bakmakla yetindiğini söyledi. Can Yılmaz isimli vatandaş, memur olarak çalışıtğını, 6-7 bin YTL değerinde bir araç almak için oto pazarına geldiğini ancak, fiyatların geçen yıla oranla değişmediğini kaydetti. Yılmaz, "Kriz nedeniyle işyerlerinin kapandığı, işçilerin işten çıkarıldığı konuşuluyor, ancak buna rağmen ikinci el otomobil fiyatlarında değişme yok" dedi.

İKİNCİ EL OTO FİYATLARI

Marka Fiyat (Bin YTL)

2004 Renault Megane 20.500

1993 Tofaş Şahin 5.500

2004 Opel Astra 22.00 (CİHAN)