ÖTV'siz son günler

ÖTV'siz son günler

Otomobilciler 30 Eylül'de sona erecek olan indirim sonrasına hazırlanıyor. İşte araçların ÖTV'li ve ÖTV'siz fiyatları

Küresel krizin başlaması ile birlikte darboğaza giren ilk sektörden biri olan otomotiv sektörüne destek vermek amacıyla başlatılan ÖTV indirimi bir değişiklik olmazsa 30 Eylül tarihinde sona eriyor.

Otomotiv üreticisi firmalar ile satıcı firmalar ÖTV'nin devam etmesinden yana görüş bildirirken gazeteport otomotiv pazarının nabzını tutmak için Bağcılar Oto Center'da küçük bir araştırma yaptı ve galeri sahiplerinden satış, fiyat, marka, model ve indirime dair en güncel bilgileri aldı.

İşte 2009'un en çok satanları listesi ve ÖTV'li fiyatları:

Renault Clio 23 bin TL

Fiat Doblo Active 24 bin TL
Fiat Doblo Dynamic 25 Bin TL

Renault Megan Expression 36 bin TL
Renault Otantik 34 bin TL

Hyundai Accent ERA 26 bin TL
Hyundai TEM 27 bin TL

Ford Focus Titanium 40 bin TL
Ford Fisesta Comfort 27 milyar

ÖTV sonrası rakamlar:

Renault Clio 25 bin 300 TL
Fiat Doblo Active 24 bin 400 TL
Fiat Doblo Dynamic 27 bin 500 TL

Renault Megan Expression 39 bin 600 TL
Renault Otantik 37 bin 400 TL

Hyundai Accent ERA 28 bin 600 TL
Hyundai TEM 29 bin 700 TL

Ford Focus Tiyanium 44 bin TL
Ford Fisesta Comfort 29 bin 700 TL

(Listedeki tüm araçlar 2010 model,0, klimalı ve benzinli standart araçlar olarak belirlenmiştir.)

Oto Center'de galeri sahibi Naci Bulut, 2009 yılının satış şampiyonunun Renault marka araçlar olduğunu ve tüketiciler tarafından yoğun talep gördüğünü söyledi.

Hükümetin uyguladığı ÖTV indiriminin piyasanın canlanması noktasında çok başarılı olduğunu piyasanın artık doyum noktasına geldiğini belirten galeri sahipleri indirimin bitmesi ile birlikte küçük bir daralmanın yaşanabileceğini ancak sıkıntılı bir süreç beklentilerinin olmadığını söylüyorlar.

ÖTV indirimin yapıldığı ilk ay otomotive yüzde 10'luk bir zam geldiğini ve yapılan indirimin sembolik kaldığını hatırlatan galeri sahiplerinin ortak düşüncesi" İndirimlerin binek ya da ticari araç almak isteyenler için özendirici ve harekete geçirici olduğu."

Otomotiv üreticilerinin yaptıkları bayi satışı kampanyaların ya da kredi faizlerindeki indirimlerin satışlara herhangi bir artısı olmadığı fikrinde birleşen galeri sahipleri, ÖTV indiriminin bitmesinin ardından üreticilerin rakamları çok yükseklere çekeceklerini düşünmediklerini ve ÖTV'li fiyatlarla satışa devam edeceklerini kaydettiler.

Galeri sahipleri, 2. el otoda ise fiyatların artık ilk günlerdeki dalgalı seyrinde olmadığını, fiyatların sabitlendiğini ve satışlardan memnun olduklarını belirttiler.

2. el araç fiyatları:

Renault Clio 18-19 bin TL
Fiat Doblo 21 bin TL
Hyundai ERA 22 bin TL