Öymen konuştu, millet uyudu

Öymen konuştu, millet uyudu

CHP eski Genel Başkanı Altan Öymen'in konferansında dinleyiciler uyudu.

CHP eski Genel Başkanı Altan Öymen'in konferansında dinleyiciler uyudu. Denizli Genç İşadamları Derneği (DEGİAD), Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ile ortaklaşa "Altan Öymen ile Türk Siyasetinde Yolculuk" konulu konferans düzenledi. PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan konferansı çok az sayıda kişi takip ederken Öymen'in konuşması esnasında başta PAÜ Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç olmak üzere bazı dinleyicilerin uyudukları görüldü.

 

Öymen, konferansında 1950-1960 döneminde Demokrat Parti'nin baskıcı bir yönetim sergilediğini iddia ederek, "Çünkü, demokrasi alışkanlığı yoktu, gelenek de oluşmamıştı. Ama artık 60 yıl sonrasında hala o zaman yapılan hataların yapılmaması lazım geldiğini herkes bilmeli, görmeli." dedi.

 

CHP'nin 27 Mayıs Darbesi'yle bir ilgisinin olmadığını savunan Öymen, "Böyle bir organik bağlantı var olsa, Cumhuriyet Halk Partisi ile cuntalar arasında bir bağ olsa şimdiye kadar ne kadar çok kitap yazılırdı, belgesini bulur ortaya çıkarırlardı.'' diye konuştu. Öymen, 1925'den 1950 yıllarına kadar Türkiye'de demokrasinin olmadığını ancak çevre ülkelerde de diktatörlükler olduğunu sözlerine ekledi.

 

 

 

Etiketler :