Öymen:3,5 milyon seçmen panik içinde

Öymen:3,5 milyon seçmen panik içinde

CHP Genel Başkan Yardımcısı Altan Öymen, nüfus cüzdanlarında vatandaşlık numarası olmayan 3,5 milyon insanın panik içinde olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Altan Öymen, nüfus cüzdanlarında vatandaşlık numarası olmayan 3,5 milyon insanın panik içinde olduğunu söyledi. Öymen, bir haftada bu kadar insana nüfus cüzdanı veya kayıt örneği vermenin mümkün olmadığını kaydetti.


Öymen, partisinin Sakarya teşkilatı tarafından Kristal Düğüğün Salonu'nda yapılan seçim sandıklarında görev alacak personelin eğitim toplantısına katıldı. Burada partililere hitap eden Öylen, 3,5 milyon insanın nüfus cüzdanlarında vatandaşlık numaraları yer almadığı için Yüksek Seçim Kurulu(YSK)'nun aldığı karar gereğince oy kullanamayacaklarını hatırlattı. 3,5 milyon insanın panik içinde olduğunu vurgulayan Öymen, şöyle dedi: '3.5 milyon insan nüfus cüzdanlarında vatandaşlık numarası olmadığı için oy kullanamayacak. YSK, kanun çıkarıldı ona göre hareket ediyoruz, diyor. Kanunu kim çıkardı, hükümet. Bu kanun meclise getirilirken hesabı yapılmadı mı? 3,5 milyon insana bir haftada bu belgeleri nasıl vereceksiniz? Belli ki çok sayıda vatandaşımız oy kullanmaktan mahrum kalacak. Dünyanın hangi demokrasisinde böyle bir durumla karşı karşıya kalıyorsunuz? Köylülerin çay içecek parası dahi yok. Şehre gidip belgelerini nasıl alacak? Demek ki pek çok vatandaşımız en temel anayasal hakkı olan oy verme hakkını kullanamayacak."



Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :