Öz amcası ciğerini verdi

Öz amcası ciğerini verdi

Karaciğer yetmezliği sebebiyle ölümle pençeleşen 2 yaşındaki Furkan'a, öz amcası doğum gününde ciğerini hediye etti.


Bursa'da Yakup ve Safiye Kaya çiftinin tek çocukları olan Furkan, bir süre önce soğuk algınlığı şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

Ancak yapılan kontrolde minik Furkan'a karaciğer yetmezliği teşhisi konuldu. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen minik Furkan'a burada karaciğer naklinin gerekli olduğu söylenerek organ için beklenmeye başlandı.

Ancak nakledilecek karaciğerin bulunamaması üzerine Bünyamin Furkan'ın amcası Mehmet Kaya yeğenine gözünü kırpmadan ciğerini vermek istedi.

Yapılar tetkiklerin ardından karaciğeri minik Furkan'a uyan amca Mehmet Kaya Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırılarak gerekli işlemler başlatıldı.

DOĞUM GÜNÜNDE AMELİYATA GİRDİ

Bu sabah saatlerinde Doç. Dr. Remzi Emiroğlu gözetiminde, 2'nci yaş gününü kutlayan Bünyamin Furkan ve karaciğerini doğum günü hediyesi olarak veren amca Mehmet Kaya ameliyata alındı. Ameliyathaneye giren minik Furkan için yakınları dışarıda dua etti. Yaklaşık 12 saat sürecek operasyonun başarılı geçmesi durumunda Furkan hem sağlığına kavuşacak hem de yaş gününde ikinci hayatına tutunacak.

"BEN BU İŞE KENDİM TALİP OLDUM"

Yeğeninde böyle bir hastalık çıktıktan sonra kendisinin gönüllü olarak organını vermeye talip olduğunu belirten amca Mehmet Kaya, "Çocuğumuzun sağlığı için her şeyi yapıyoruz. Ailesi çok memnun oldu. Biz de elimizden geleni yapıyoruz. Başarılı olursak çok güzel. İnşallah başarılı olacağız. İlk önce ben gönüllü olarak girdim bu yola. Doğum gününe denk geldi. Herkesin böyle bir imkanı varsa kullanması gerekir. Çocuğun hayatı çok önemli. İnsanların organ bağışında bulunması çok güzel. Bana göre herkesin böyle bir şey yapması lazım. Başımıza gelmese belki çok önemsemezdik ama önemsenmesi gerekiyor" dedi.

"AĞABEYİM OĞLUMUN HAYATINI KURTARIYOR"

Böyle bir durumun aile yapılarından kaynaklandığını kaydeden baba Yakup Kaya ise, "Ağabeyim kendisi teklif etti. Bu çok büyük bir erdemdir. Dünyanın en güzel doğum günü hediyesi, bundan güzel hediye olamaz. İnsanın içinden gelen bir şey. Ciğerini tereddütsüz verdi. Bırakın kardeşliği, bu insanlığın gerektirdiği bir şey. Bir can kurtarıyorsunuz. Kendisi nasıl gözünü kırpmadan veriyorsa ben de gözümü kırpmadan veririm" şeklinde konuştu.

"AMACIMIZ FURKAN'I TEKRAR HAYATA DÖNDÜRMEK"

Yeterince organ bağışı yapılmadığına dikkat çeken Doç. Dr. Remzi Emiroğlu ise, "Gönül isterdi ki yeterince organ bağışı olsun, biz de bütün nakilleri kadavradan yapalım. Geçen sene çok iyi çalıştık, sayımız iyiydi ama bu sene yine azaldı. Biz yine çalışıyoruz ama yeterince organ bağışı yok. Furkan bize karaciğer yetmezliği bulguları ile geldi. Bekledik, organ bağışı olmayınca amca gönüllü oldu. Biz de canlıdan karaciğer naklini gerçekleştireceğiz. Zor bir ameliyat, meşakkatli bir iş. 12 saat sürecek. Bu çocuğun başka şansı yok, her şey iyi gidecek, amacımız Furkan'ı tekrar hayata döndürmek. Bugün onun ikinci yaş günü. İnşallah ikinci bir hayatı bu sayede biz ona bağışlamış oluruz" diye kaydetti.


Etiketler :