Özal: 1924 anayasası gelsin

Özal: 1924 anayasası gelsin

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın kardeşi Korkut Özal, Anayasa değişiklik paketiyle ilgili olarak, "1960 darbesiyle devrilen Anayasayı geri getirmek lazım." dedi.

Korkut Özal, Turgut Özal'ın 17. ölüm yıldönümü nedeniyle ASİLDER'in düzenlediği 'Tüm Yönleriyle Turgut Özal ve Günümüze Etkileri' adlı konferansına katıldı. Programa katılan Özal, burada basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, "Anayasa değişikliği paketinin referanduma gitmesi durumunda nasıl bir sonuç bekliyorsunuz?" sorusuna Özal, milletin uyanık olduğunu ve vatandaşın olumlu davranacağını söyledi.

Kamuoyu yoklamalarının olumlu sonuç gösterdiğini belirten Özal, "Başka çıkış yolu yok. Benim aslında önerdiğim çok daha başkaydı. 1960 darbesiyle devrilen Anayasayı geri getirmek lazım benim teklifim budur. 1960 darbesi Türkiye'nin 36 yıllık Anayasasını aldı gitti. O Anayasayı getirelim Türkiye çok güzel yönetilir.'' dedi.

Turgut Özal yaşasaydı Türkiye'nin çok farklı bir konumda olacağını ifade eden Korkut Özal, sözlerine şöyle devam etti; ''Eğer o yaşasaydı belki Türkiye'nin rejimini çok daha işler bir rejime sevk edecekti. Türkiye'nin en büyük problemi yönetilemeyen demokrasidir. Bunun bedeli de milyarlarca dolardır. İspanya altı misli büyüdü biz ise alt misli kaybettik.'' (CİHAN)

Etiketler :