Özal'a neden otopsi yapılmadı?

Özal'a neden otopsi yapılmadı?

Okan Bayülgen Turgut Özal'ın ölümünü programına taşıdı. Prof. Dr. Sevil Atasoy Özal'ın ölümü hakkında önemli açıklamalar yaptı...

Okan Bayülgen'in hazırladığı ve Prof. Dr. Sevil Atasoy'un daimi konuk olduğu Kanal D'de yayınlanan Muhabetin Kralı isimli programda Turgut Özal'ın ölümü gündeme geldi.

Programa konuk olarak Psikiyatr Dr. Ümit Yazman ile birlikte Adsız Narkotik Birliği Arkadaşlığı Üyeleri katıldı. Atasoy ve Yazman her türlü bağımlılık üzerine yaptıkları konuşmalarda önemli konulara dikkat çektiler.

TİNERCİLERİN DURUMU VAHİM

Prof. Dr. Sevil Atasoy uyuşturucu kullanımının ve bağımlılığının elit bir kesimin ihtiyaç listesi gibi algılanmasının son derece yanlış olduğuna dikkat çekerek alt gelir guruplarında bu anlamda çok daha ciddi sorunlar olduğunu söyledi. Atasoy şöyle konuştu" Esrar eroin gibi uyuşturucuların beyinde oluşturduğu tahrifatı önlemek uzun tedaviler sonunda mümkündür. Ancak tiner kullananlar için durum son derece vahimdir. Tinercilerin beyinlerinde oluşan tahrifatı tedavi etmek mümkün değildir. Bu yüzden tiner kullananlarla ilgili çok acil tedbirlerin alınması gerekmektedir."

TORBACILARA DİKKAT

Atasoy okullarda öğrencilerin korkulu rüyası haline gelen torbacılar hakkında da önemli açıklamalar yaptı. Emniyet güçlerinin okul önlerinde yer almasını yeterli görmeyen Prof. Dr. Sevil Atasoy torbacıların artık okul önleri yerine servis önlerinde bu işi yaptıklarına dikkat çekerek Emniyet'e bu konuda çok önemli bir uyarı yaptı.

ÖZAL'A NEDEN OTOPSİ YAPILMADI

Muhabbet Kralı isimli programda Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümü de gündeme geldi. Saç teli konusunda yapılan bir konuşma arasında Okan Bayülgen Turgut Özal'ın ölümünü Prof. Dr. Sevil Atasoy'a sordu. Atasoy Özal'a otopsi yapılmamasını vahim bir hata olarak değerlendirdi.

İşte Atasoy'un konu hakkındaki düşünceleri...

"Özal Ailesi hiçbir zaman Turgut Özal'ın ölümünü sıradan bir ölüm olarak kabul etmedi. Israrla zehirlenmiş olabileceğini iddia ettiler. Ancak bütün bunlara rağmen Turgut Özal'a otopsi yapılmadı. Bu bence vahim bir olaydır. Özal'a mutlaka otopsi yapılmalıydı. Daha sonra otopsi için gündeme gelen Fethi Kabir (Mezarın açılması) konusuna ise gerek duyulmadı. Eğer Özal'a otopsi yapılmış olsaydı gerçek gün yüzüne çıkmış olacaktı."


Etiketler :