Özal'ı ağlatan türbe

Özal'ı ağlatan türbe

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, rahmetli Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın bir anısını anlatırken duygulandı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kıbrıs Türkü'nün çok zulüm gördüğünü belirterek, "Dünya ne derse desin biz varız ve güçlüyüz, haklı davamızı dünyaya tescil ettirmeliyiz." dedi. Arınç, son dönemde iç ve dış politikada Türkiye'nin çok güçlendiğini; bunun siyasi ve ekonomik istikrar sayesinde olduğunu vurguladı.

Kuzey Kıbrıs'ta Akademi Kıbrıs Gelişim Platformu'nun 'Farkındalık Seminerleri ve Sertifika Programı' semineri ve sertifika törenine katılan Arınç, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ve Kıbrıs'ın son dönemde uluslararası arenadaki ağırlığına vurgu yaptı.

Türklerin bu adada yüzyıllardır var olduğunu vurgulayan Arınç, gençliğinde ünlü Şair Necip Fazıl Kısakürek'in seminerlerine katıldığını ifade etti ve şairin Kıbrıs ile ilgili anlattığı bir sahabenin öyküsünü aktardı.

Kıbrıs'ta geçmişte yaşanan zor günlere değinen Arınç, "Dünya ne derse desin biz varız ve güçlüyüz. Haklı davamızı dünyaya tescil ettirmeliyiz." dedi.

Adada bir anlaşma ve çözüme ulaşılacaksa bunun Kıbrıs Türkü'nün varlığını sürdüreceği bir çözüm olacağını vurgulayan Arınç, adanın her yanında camiler, vakıflar, Türk kabristanları bulunduğunu bunların Türkleri bu topraklarda hak sahibi ettiğine vurgu yaptı.

"TURGUT ÖZAL SABAHA KADAR TÜRBEDE AĞLADI"

Konuşmasında zaman zaman duygulanan Arınç, rahmetli Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın bir anısını anlatırken duygulandı.

Turgut Özal'ın ölmeden önce Türkî Cumhuriyetlere yaptığı bir ziyarette Türkmenistan'da bir sahabenin türbesinde sabaha kadar kaldığını ve sabah türbedarın Özal'ın gözyaşlarıyla ıslattığı türbeyi gördüğünü anlattı.

"İZOLASYONLARI YENECEK GÜCÜMÜZ VAR"

TBMM Başkanı olduğu dönemde yurtdışı temasları ve parlamenter diplomasinin önemini anlatan Arınç, KKTC'nin izolasyonlar karşısında yalnızlığa itildiğini; ancak Türkiye'nin gücünün tek başına bu izolasyonları kırmaya yeterli olduğunu vurguladı.

"ONE MİNUTE'TAN SONRA İTİBARIMIZ ARTTI"

Arınç, Davos'ta yaşanan ve 'one minute' olayının Türkiye'nin itibarını arttırdığını da vurgulayarak, gerektiğinde "haksızsın" diyebilmenin önemini vurguladı. Arınç, Müslüman ülkelerde özellikle Arap ülkelerinde Türklerin büyük itibar gördüğünü de sözlerine ekledi.

Arınç, bu dönemde ülke içinde Başbakan'a sert muhalefetiyle tanınan bir siyasetçinin bile, 'one minute' olayından sonra Erdoğan'ı eleştiren bir şahsı tersleyerek, "Sen ne diyorsun, böyle bir Başbakan'a sahip olduğum için gurur duyuyorum." dediğini anlattı.

Komşularıyla "sıfır sorun" noktasına gelmiş bir Türkiye bulunduğunu kaydeden Arınç, Yunanistan ile 21 antlaşma imzalandığını; Rusya ile vizenin kalkmak üzere olduğunu; Bulgaristan ve diğer Balkan ülkeleriyle ilişkilerin çok iyi olduğunu; Ermenistan ile yakınlaşma çabalarının devam ettiğini; Suriye ile savaş noktasından çok yakın ilişkilerin yaşandığı günlere gelindiğini anlattı.

Arınç'ın, zaman zaman alkışlarla kesilen konuşmasının ardından Akademi Kıbrıs'a emeği geçenlere ve kursu tamamlayan kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı.

Programa; Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer, Başbakan İrsen Küçük, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Şakir Fakılı, bazı bakanlar ve milletvekilleri, Arınç'ın heyetindeki yetkililer, kurum, kuruluş yetkilileri ile kursiyerler katıldı.

Gecede 'medya' ödülünü Genç TV sahibi Ertan Birinci aldı. (CİHAN)

Etiketler :