Özal'ın cenazesinin bozulmaması onu defnedene soruldu

Özal'ın cenazesinin bozulmaması onu defnedene soruldu

Turgut Özal’ın defin sürecine tabip binbaşı olarak tanıklık eden, Prof. Dr. Sarsılmaz'a cenazenin çürümemesi soruldu..

Suikast iddialarını araştıran savcılığın talimatıyla 8.Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın kabrinin açılması ve naaşının kısmen bozulmaması, bilimsel vemetafizik açıdan Özal’ın defin sürecine tabip binbaşı olarak tanıklık eden, katafalka kaldırılmadan önce cesede tahnit işlemi uygulayan Prof. Dr. Mustafa Sarsılmaztarafından yorumlandı.

BİLİMSEL VE METAFEZİK YÖNDEN İDDİALAR

Suikast iddialarını araştıran savcılığın talimatıyla 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın kabrinin açılması ve naaşının kısmen bozulmaması, bilimsel ve metafizik açıdan Özal’ın defin sürecine tabip binbaşı olarak tanıklık eden, katafalka kaldırılmadan önce cesede tahnit işlemi uygulayan Prof. Dr. Mustafa Sarsılmaz tarafından yorumlandı. Devlet Denetleme Kurulu'nun (DDK) verdiği 'şüpheli ölüm raporu' ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında merhum Turgut Özal'ın kabrinin açılması ve naaşının kısmen bozulmadığına yönelik ifadelerin kamuoyunda yer alması sonrasında açıklamada bulunan Prof. Dr. Mustafa Sarsılmaz, konunun bilimsel ve metafizik yönünde açıklanmasının mümkün olduğunu söyledi.

ÖZEL İLAÇLAMA YAPTIK

Bilimsel olarak naaşa tahnit uyguladıklarını ifade eden Sarsılmaz, "Konunun bilimsel olarak mümkün olan tarafı şu; uygulanan forman diyet, bozulmayı ve kokmayı önleyen bir ilaçlamayı bize yaptırdılar. Tahnit yapılmasına karar verilirken itirazlar geldi. Vücut bütünlüğü bozulur mu diye? Biz de kısmi tahnite karar verdik. Tam bir tahnit değil kısmi bir tahnit. Karın ve leğenpelvis dediğimiz bölgesine, göğüs boşluğuna ve kaslara enjekte ettik. Ancak 19 yıl olmuş, bir ümit olur mu bu incelemelerde diye düşünürken, yapılan incelemede forman diyet korumuş olabilir ama nereye gömüldüğünü bilmediğimiz için toprakla temasının da nasıl olduğunu bilmediğimiz için net bir şey konuşmak mümkün değil" diye konuştu.

GÖREVİ BAŞINDA HAYATINI KAYBEDEN ŞEHİTTİR

Metafizik açıdan Özal'ın naaşının kendisini korumasına yönelik konuşan Sarsılmaz, görevi başında hayatını kaybedenlerin şehit olduğunu hatırlatarak,"Formal diyetle bunu koruyabiliriz ancak formal diyeti vermediğimiz yerler var. Mesela beyin... Beynin büyük oranda sağlam kaldığını söylüyorlar. Perdenin aralanma meselesi bu. Vefat eden görevi başında şehit olanların kendine mahsus bir korunma şeklinin olduğunu biliyoruz. Bilimsel olarak burada tıkandığımızı görüyorum. Her şey bilimsel olarak açıklanamayabilir. Hepimizde akıl ve ruh var ancak göster derseniz gösteremeyiz. Bunun var olduğunu biliyoruz. Bu noktada olaya baktığımız zaman rahmetli üzerinde bir sır perdesini metafizik olarak açıklıyorum. Bu ölümün üzerinde hep şüphe duydum. Şüphe duyduğum için otopsinin yapılmasını isteyenlerdenim. 19 yıl aradan sonra cesedin bozulmadığına dair ifadeler var. Sanki rahmetli 19 yıldır orada bekliyorm. Sonuçlar umarı kaybolmaz. Birileri müdahale etmez'  ifadelerini kullandı.

İMAMLA BİRLİKTE YIKADIM OTOPSİ İZİ YOKTU

Özal’ın defin süreci öncesinde hastane işlemlerini tek tek not ettiğini kaydeden Sarsılmaz, Özal’ın vücudunda herhangi bir darp izi ya da düşme belirtisi görmediğini belirterek, "En son görenlerden biri benim. İmamla birlikte yıkadım. Hepsi tutanak halinde kayıtlara karıştı. En son hali gözlemlenerek bizzat anotomist olarak yaptım. Rahmetlinin naaşını inceledim ve tek tek kaleme aldı. Tek bir darbe, itme, bir yerden düşme yok. Ceset bu manada normal ancak bu demek değildir bir şey olmamıştır. Bu noktada niçin otopsi yapılmamıştır sorusunun cevabını bir türlü alamıyoruz. Semra Özal’ın katıldığı bir televizyon programında kendisine sordum; 'otopsiyi aile olarak siz istememişsiniz diye sordum. Semra Hanım da bu ifadeye kızdı 'yalandır' dedi. Neticede bir otopsi yapılmadı. Şimdi bir otopsi devletin başında bulunan bir büyük vefat ettiğinde hiçbir şüphe olmasa bile yapılır. En azından inceleme, tetkik yapılır. Böyle bir ortada bulunmuşluk gibi süreç yaşandı" şeklinde konuştu

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.