Özal'ın hayali gerçekleşiyor

Özal'ın hayali gerçekleşiyor

8. Cumhurbaşkanı Özal'ın sağlığında hayalini kurduğu Ortadoğu'yu kapsayacak tarzda geniş imkanlara sahip bir tıp merkezi kurulması ile ilgili önemli bir adım atıldı.

AK Parti Malatya Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dışişleri Komisyonu üyesi Mehmet Şahin, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın hayali olan İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi ile Amerika Birleşik Devletleri'nin Houston kentindeki Methodist Hastanesi arasında geçmişte imzalanan ve daha sonra rafa kaldırılan protokolün canlandırılması için girişim başlatacaklarını bildirdi.

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Teksas Eyalet Parlamentosu'nun daveti üzerine gittiği ABD'de, Houston kentindeki Turgut Özal'ın ameliyat edildiği Methodist Hastanesi Genel Direktörü Bayan Cathy Easter ile görüştüğünü ifade etti.

Özal'ın sağlığında hayalini kurduğu Ortadoğu'yu kapsayacak tarzda geniş imkanlara sahip bir tıp merkezi kurulması ile ilgili olarak daha önce ABD'deki bu hastane ile ''Sağlık İşbirliği Protokolü'' imzalandığını belirten Şahin, bunun ''tozlu raflara kaldırıldığını'' ileri sürdü.

Ziyareti sırasında bu protokolün gündeme geldiğini ve işbirliğinin yeninden canlandırılması fikrinin benimsendiğini ifade eden Şahin, şöyle dedi:

''Bayan Easter, Methodist Hastanesi ile Turgut Özal Tıp Merkezi arasında Özal'ın inisiyatifiyle imzalanan, bilahare Türkiye tarafının rafa kaldırdığı protokolün tekrar hayata geçirilebileceğini anlattı. Kendisinin yıllardır Methodist Hastanesi'nde görev yaptığını, rahmetli Özal döneminde Turgut Özal Tıp Merkezi ile anlaşma yapıldığını, bu doğrultuda 50'ye yakın sağlık ekibinin gelip Methodist Hastanesi'nde staj yaptığını, fakat daha sonra bunların birçoğunun Türkiye'deki diğer hastanelerde göreve başladığını, Turgut Özal Tıp Merkezi ile iletişimin de kesildiğini anlattı ve bu protokolün işlerliğinin devam ettirilebileceğini söyledi.

Methodist Hastanesi'nin, dünyanın en köklü ve kaliteli hastanelerinden olduğunu belirten Easter, Turgut Özal Tıp Merkezi ile tekrar birlikte çalışmaktan memnuniyet duyacaklarını, tekliflerine ilgi duyulması halinde ilk olarak Ortadoğu Genel Müdürünü Malatya Turgut Özal Tıp Merkezini ziyaret etmesi için yönlendireceğini ve bilahare bu doğrultuda bir heyet ile Malatya'yı ziyaret edip yıllardır küllenmiş ilişkileri tekrar geliştirmek için gayret edeceğini samimi ifadelerle belirtti.''

Görüşmede, protokolün yeniden canlandırılması teklifinin iletildiğini aktaran Şahin, bu teklifi Türkiye'ye döndüğünde ilgili taraflara ileteceğini söylediğini, Sağlık Bakanlığı ve İnönü Üniversitesi nezdinde girişimlerde bulunacağını vurguladı.

Şahin, ''Merhum Özal, kendi seçim bölgesi Malatya'da doğup büyüdü. Özal'ın Malatya ve Ortadoğu'yu kapsayacak şekilde geniş imkanlara sahip bir tıp merkezinin olması için ABD'deki hastane ile imzalanmasına vesile olduğu protokolün hayata geçirilmesi için girişimde bulunacağız. Gerekli girişimleri başlatarak, merhum Özal'ın hayalinin yeniden canlandırılması için çalışma yapacağız'' dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :