Özal'ın rüyası gerçek oluyor

Özal'ın rüyası gerçek oluyor

MALATYA- AK Parti'li Çalık: Özal'ın rüyası olan viyadük, açılış için gün sayıyor.

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya'da 2002'den bu yana ulaşımda ciddi adımlar atıldığını, ildeki ulaşım yatırımlarına iktidarları döneminde 563 milyon TL kaynak aktarıldığını söyledi.

Öznur Çalık, yaptığı açıklamada, Ak Parti'nin Türkiye'nin her yerinde ulaşım konusunda önemli çalışmalara imza attığını belirtti. Malatya'nın da bundan payını aldığını kaydeden Çalık, "Cumhuriyet tarihinden bu yana Malatya'ya yapılan yol 36 kilometre iken, 2002-2010 yılları arasında bu rakam 210 kilometreye ulaştı. Toplamda 246 kilometreyi buldu. Büyükşehir olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Malatya'da AK Parti döneminde yapılan köprü sayısı 14'ü buldu. Bunlardan en önemlisi olan 420 metrelik Beylerderesi Viyadüğü'nün yapımının tamamlandı. Açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yapmak için gün sayıyoruz. Bu viyadük merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın da rüyasıydı." dedi.

Malatya'ya yapılan hava taşımacılığı yatırımlarına da değinen Çalık, Malatya Havaalanı'nı kullanan yolcu sayısının 8 yılda yüzde 428 arttığını söyledi. Çalık, şunları söyledi: "Yüksek yolcu uçak kapasitesi ve Suudi Arabistan, Almanya gibi ülkelerin de dahil olduğu yönlere düzenlenen seferlerin artışıyla terminal binasının ihtiyacı karşılamadığını gördük. Neticede Ulaştırma Bakanlığı'nın da katkısı ile Malatya'ya yeni bir hava alanı kazandırdık. Ulaştırma Bakanlığı 2003-2010 yılları arasında sadece Malatya için 563 milyon lira harcadı."

CİHAN

 

Etiketler :