Özbek gibi Meral'de gayrimenkul zengini

Özbek gibi Meral'de gayrimenkul zengini

Türk Metal Sendikası'nın tutuklu genel Başkanı Mustafa Özbek'in hesapsız mal varlığı bir başka ismi, Bayram Meral'i akla getiriyor. Meral, izahı zor bir gayrimenkul varlığına sahip!

CHP'li Bayram Meral'e ait gayrimenkuller dudak uçuklatıyor. Bir işçi sendikası başkanı bu kadar malı nasıl edinebiliyor. Bayram Meral söz konusu gayrimenkulleri ne zaman edindi?

Türk Metal Sendikası'nın tutuklu genel Başkanı Mustafa Özbek'in dudak uçuklatan gayrimenkul varlığı bir başka ismi, Bayram Meral'i akla getiriyor. Meral daha önce uzun yıllar sendikacılık yapmış, şimdi milletvekili. Yol İş Sendikası ve Türk İş'in genel başkanlığı görevini yürüten Bayram Meral, izahı zor bir gayrimenkul varlığına sahip.

1941 doğumlu Bayram Meral iş hayatına kamuda işçi olarak çalışarak başlar. Tarım ve Orman Bakanlığı İşletmeleri ve Devlet Demiryolları'nda çalışan Meral, 1965'te Karayolları genel müdürlüğü Kayseri 6. Bölge Müdürlüğü'nde çalıştı. Meral'in o tarihten sonraki yolu, Yol-İş Sendikası ile kesişir. Bayram Meral 1973'te Yol-İş Sendikası'nın genel sekreteri oldu. Yol İş Sendikası Başkanlığına 83'te seçilen Meral, 1992'de de Türk İş Başkanlığı'na seçildi. Türk iş'te 3 dönem üst üste genel başkanlık görevini yürüten Meral, 2002'den bu yana da CHP sıralarında Meclis'te.

Hemen her şey bu noktaya kadar normal gibi gözüküyor. Ancak Bayram Meral ve aile üyeleri üzerinde kayıtlı gayrimenkullere bakıldığında yanıtı kolay kolay verilemeyen kimi sorular ortaya çıkıyor.

Rotahaber Bayram Meral ve aile üyeleri üzeri kayıtlı gayrimenkulleri tek tek açıklayacak. Aşağıda yer alan soruların tek tek yanıtı ortaya konacak.

*Bayram Meral'e ait ne kadar gayrimenkul var?

*Meral'in işsiz dediği oğlu Mustafa Meral üzerine kayıtlı gayrimenkuler nerede bulunuyor?.

*İşçi sendikası başkanı olarak Meral söz konusu gayrimenkulleri hangi yıllarda edindi?.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :