Özbek itiraf etti , Oktay doğruladı

Özbek itiraf etti , Oktay doğruladı

“Görüşmelerimiz gizli değildi. Oktay sıradan bir Adalet Bakanı da değil. Bugünkü hâkim ve savcılara her türlü maddi, manevi katkısı var”

 

“Dost insanla yemek yemek şuç mu? Bana ulaşan bazı istemleri HSYK’nın bir üyesine iletmekle yargı baskı altına mı alınmaktadır”

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkan Vekili Kadir Özbek, Cumhuriyet gazetesi’ne verdiği röportajla, HSYK’ya müdahale etmekle suçlanan eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay ile görüşmelerinin “gizli kapaklı” olmadığını söyledi. İşte o açıklamalar: 

MANEVİ BAKANIMIZ:
Görüşmelerimiz gizli kapaklı da değildi. Oktay sıradan bir Adalet Bakanı değildir. Bugün meslekteki hakim ve savcıların hem kendilerinin hem de çocuklarının yaşamlarından eğitimlerine kadar her türlü maddi ve manevi nitelikte katkıları olan bir bakanımızdır. Kürsüdeki yargıçlar için çok mücadele vermiş bir insandır.

ERGENEKON DAVASI:
 Türkiye’nin kimyasını bozan, bitmek bilmeyen bir dava. Türkiye’de siyaset yargının üzerine çökmüş durumda. O davanın (Ergenekon) üzerinde siyasi bulutların düştüğü anlamına gelir

REJİM TEHLİKEDE:
Yaptığınız icraatlarda hukuk devletinin ilkelerini zorluyorsanız sonunda rejim tehlikede demektir. Türkiye’de allak bullak bir atmosfer var. Adil yargılama kompozisyonunun gerçekleşemeyeceği bir ortam var. Anayasa Mahkemesi’nde hayati önem arz eden son dava için mahkemeyi etkilemeye yönelik beyanatlar görüyoruz.

Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay, HSYK Başkanvekili Kadir Özbek ile görüşmesini doğruladı. “Bana ulaşan bazı istemleri yedi kişiden oluşan HSYK’nın bir üyesine ilettim” diyen Oktay, 1.5 sayfılık açıklamasında Alevi olduğu için üstüne gelindiğini ileri sürerek inanç istismarı da yaptı. İşte Oktay’ın o açıklamarı: 

BİRLİKTE YEMEK YEDİK: 
Bir dost insanla, yargının göz bebeği olan bir yargıçla veya başkalarıyla konuşmak, birlikte yemek yemek ne zamandan beri suç oldu? Kimselerle görüşmeden, Robenson gibi mi yaşamalıydım?

TALEPLERİ İLETTİM:
Bana ulaşan bazı istemleri yedi kişiden oluşan HSYK’nın bir üyesine iletmekle yargı baskı altına mı alınmaktadır?

ALEVİ OLDUĞUM İÇİN:
Ben bakanlıktan ayrılalı 16 yıl, siyasetten ayrılalı ise 10 yıl oldu. Bu çevreler, geçmişte de mezhebimden rahatsız olduklarını açıkça belirtiyorlardı. Bir alevinin adalet bakanlığına atanmasını şaşkınlıkla karşılamışlar ve asla hazmedememişlerdi. Hele hele alevi inançlı bir gencin hakim ve savcı olmasını dünyanın sonu gelmiş gibi değerlendiriyorlardı.

HASTAYIM, TEDAVİM SÜRÜYOR: 
Halen İbni Sina Hastanesi’nde tedavi görmekteyim.

Başbakan servisi Dr. C.D’den

Ergenekon tutuklusu İP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz’e, Dr. C.D. adlı kişi arasında 19 Ekim 2009’da geçen telefon konuşması da soruldu. Cengiz, C.D adlı kişiyi tanımadığını söyledi. O görüşmede C.D, ‘’Birşey söyleyeceğim.... Ortalık karışacak. Batı Çalışma Grubu ve TSK ile ilgili Tayyip beyin araması’, Cengiz ise ‘’Tamam bunları sonra konuşalım’ diyor.

YARSAV’a İhsas-ı Rey darbesi

Ankara 1. Bölge İdare, YARSAV yönetim kurulu üyesi olan ve Erzincan Ergenekon soruşyturmasını başlatan Erzurum Savcısı Osman Şanal hakkında suç duyurusunda bulunan YARSAV Yönetim Kurulu Üyesi ve İdare Mahkemesi Başkanvekili Osman Şanal’ın ihsas-ı reyde bulunduğuna hükmetti. Mahkeme, kararına gerekçe olarak Özkan’ın YARSAV yöneticisi olmasını gösterdi.

HSYK, Demokrat Yargı’yı işe boğdu

HSYK’nın uzun süredir beklenen yetki kararnamesi önceki gün çıktı. 700 hakimin yetkilerini yeniden belirleyen karar uyarınca Türkiye genelinde toplam 45 mahkeme faaliyete geçirilirdi ve 24 mahkemenin ise faaliyetleri donduruldu. HSYK’nın yetki kararnamesinde en dikkat çeken isim yargı reformuna destek veren açıklamalarıyla gündeme gelen Demokrat Yargı Eşbaşkanı Orhan Gazi Ertekin oldu. Beypazarı Sulh Hukuk Mahkemesi hakimi olan Ertekin’e, Sulh Ceza Mahkemesi’nin işleri verildi.

Ertekin “HSYK bizi göz önüne alarak uğraşıp duruyor. HSYK daha önce de 1. Sınıf Hakim olmamı engelledi. Kararnamede çok ilginç bir durum var. Beypazarı Adliyesi’nde bir hakimimiz daha var ve sadece kadastro davalarına bakıyor. Toplam 2 tane dosyası var elinde. Ona vermiyorlar özellikle bana bu yetkiyi veriyorlar. Dernek başkanı olduğum için şuan HSYK tarafından cezalandırılıyorum” dedi.


STAR GAZETE

Etiketler :