Özbek'in, 'Cihaner'i aramadım' sessizliği

Özbek'in, 'Cihaner'i aramadım' sessizliği

Kendini “Cihaner’i ben aramadım o beni aradı” diye savunma HSYK Başkanvekili Özbek arayan kişinin kendisi olduğu kamera görüntüleriyle ortaya çıkınca sessizliğe gömüldü

Yaptığı siyasi çıkışlarla dikkat çeken HSYK Başkanvekili Kadir Özbek, Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner’in evi ve makamındaki aramalar sırasında kaydedilen kamera kayıtları ortaya çıkınca suskunluğa büründü. Aramalar sürerken Cihaner’in telefonundan Erzincan Ergenekon soruşturmasını yürüten savcıyı isteyip sicil numarasını aldığı ortaya çıkan Kadir Özbek “İlhan Cihaner’i ben aramadım. O beni aradı” diyerek kendisini savunmuştu. Ancak Cihaner’in makam odasındaki arama sırasında polis kamerası tarafından yapılan kayıtlar HSYK Başkanvekili’ni yalanladı.

Arama sırasında Başsavcı İlhan Cihaner’in cep telefonu çalıyor ve Cihaner “Efendim Başkanım” diye telefonu açtıktan sonra arama ve gözaltı kararından bahsedip “Başkanım zaten dün akşam size söylemiştim” diye devam ediyor. Kameraya yansıyan görüntüler Cihaner’in Özbek’i değil, HSYK Başkanvekili Özbek’in Cihaner’i aradığını gösteriyor. Bu kamera kaydı aynı zamanda “HSYK Başkanvekili arama ve gözaltı kararından bir gece önce mi haberdar olup da Cihaner ile değerlendirme yaptı” sorusunu gündeme getirdi.
 

Etiketler :