Özbeklerden Türkiye'ye imdat çığlığı

Özbeklerden Türkiye'ye imdat çığlığı

Özbekistanlı aydınların Türk hükümetine yaptığı çağrı şöyle:

Özbekistanlı aydınlar, Kırgızistan'daki kardeş kavgası ve şiddet olayları ile ilgili Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan'a olayların durması noktasında müdahil olmaları için açık çağrı yaptı.

Özbekistanlı aydınlar, Kırgızistan'daki kardeş kavgası ve şiddet olayları ile ilgili Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan'a olayların durması noktasında müdahil olmaları noktasında açık çağrı yaptı.

Özbekistanlı aydınların Türk hükümetine yaptığı çağrı şöyle:

Saygıdeğer Abdullah GÜL Cenapları!

Saygıdeğer Recep ERDOĞAN Cenapları!

Biz, sizleri Türkî halkların en büyük liderleri olarak tanıyoruz. Kırgızistan’ın güneyindeki katliâmı durdurmaya sizler harekete geçmezseniz onu başka güçler durdurmayacaktır. Türk’e sadece Türk’ün yardım verebileceği açık. Başkalarının cân-ı gönülden yardım vereceği yok. Rusya hükümetini ve Kırgızıstan’ın geçici hükümet başkanı Roza Otunbayeva’yı diplomatik yollarla etki altına almanız ve onları Oş’a insanî yardım ulaştırılmasına razı olmalarını sağlamanız mümkün.

Bu başka ülkeleriniçişlerine karışmak değil, tam tersine dostluk ve kardeşlik yardımı saylır. eğer buna benzer tedbirler alınmazsa Oş’ta yüzyıllarca sürecek kardeş kavgalarının başlayacağı açıkça görülmektedir. Bu tip bir kavga Türkî halkların düşmanlarına lâzım! Dostlarına değil!

Türkî halkların serdarları bunu dikkate alır ümidindeyiz.

Bek Aybekoğlu – Akademisyen

Feyzulla Isakov – Tarih doktoru

Zahid Haknazar – Yönetici, profesör

Gülçehre Nurillayeva – Şaire

Dedehan Hasan -Halk sanatçısı

Batır Norboy – Filoloji doktoru

Abdülaziz Mahmudov – Yönetmen

Bahtiyar İsa – Doçent

Haber 7

Etiketler :