Özdemir resmen çileden çıktı

Özdemir resmen çileden çıktı

28 Şubat döneminin en 'popüler' rektörleri arasında yer alan Kemal Alemdaroğlu türban için öyle şeyler söyledi ki Özdemir çileden çıktı...

Gündemin flaş konusu haline gelen türban sorunu bu kez CNN Türk ekranlarında tartışıldı. Cüneyt Özdemir'in hazırladığı 5N 1K, türban denince ilk akla gelen ulusalcı isimlerden olan eski İstanbul Üniversitesi rektörü Kemal Alemdaroğlu'nu ağırladı.

28 Şubat döneminin en 'popüler' rektörleri arasında yer alan ve Ergenekon davasında sanık olarak yargılanan Alemdaroğlu gündemdeki türban sorununa dair görüşlerini anlattı. Emekli rektör, türbanın üniversiteye giriş serbestisi kazanmasının şiddetle eleştirirken yer yer izleyenleri hayretler içinde bırakacak değerlendirmeler yapmaktan da kaçınmadı. Türban serbestisinin 'İslam Cumhuriyeti' anlamına geldiğini söyleyen Alemdaroğlu açtı ağzını yumdu gözünü.

Cüneyt Özdemir'i de bazen çileden çıkartan bazen şaşkınlık içinde bırakan Alemdaroğlu, türban sorunu nedeniyle kendi rektörlüğü döneminde ciddi bir protesto yaşanmadığını söylerek söze başladı, devamında söyledikleriyle de Özdemir'le ilginç diyaloglar yaşadı:

Kemal Alemdaroğlu: Bu yasak kararı uygulanmaya başladığında hiç bir sorun olmadı. Öğrenciler başlarını açmaya başladılar.

Cüneyt Özdemir: Ama uzun süre eylemler yaptılar...

Kemal Alemdaroğlu: Hayır uzun süre eylem falan yapmadılar. Bir hafta İstanbul Üniversitesi'nin kapısında bir eylem oldu sadece... Daha sonra hükümetin geri adım atmayacağını anlayınca onlar da vazgeçtiler zaten.

Eğer türban serbest olacaksa anayasal değişiklik yapılması gerekir. Anayasaya Türkiye bir İslam Cumhuriyeti'dir yazarak yapabilirsiniz. Şu da çok mantıksız değil mi? Öğrenci okulda okuyacak sonra mesleğe başladığında da 'hayır olmaz laiklik var çalışamazsın' diyeceksiniz.

Cüneyt Özdemir: Çok saçma değil mi?

Kemal Alemdaroğlu: Tabi ki mantıksız. Laiklik Cumhuriyetin üniversitesinde yok ama hastanesinde var. Böyle şey mi olur?

Cüneyt Özdemir: O zaman hastaneye de bıraksınlar niye engelleniyor ki?

Kemal Alemdaroğlu: O zaman ilk okul öğrencisine de bıraksınlar...

Cüneyt Özdemir: Hayır neden bıraksınlar, siz oraya getiriyorsunuz.

Kemal Alemdaroğlu: O zaman laiklik kavramını bırakarak İslam Cumhuriyet olalım.

EKRANA ÇIKAMAMAKTAN ŞİKAYET ETTİ

Cüneyt Özdemir emekli rektöre kendisini ekranlarda pek göremediklerini sorunca adeta bir dokundu bin ah işitti. Alemdaroğlu, mesleki ve akademik birikimine, sayısız hizmetine rağmen medyadan talep görmediğini söyledi. Alemdaroğlu, medyanın hükümetin baskısı nedeniyle korktuğu için kendisini ekrana çıkarmadığını iddia etti. Özdemir ise, CNN Türk olarak kendisini programa çıkartmak istediklerinde hiç kimseden bir uyarı ya da baskı görmediklerini söyedi.

İşte o anlar:


 

Etiketler :